Tulevaisuuden hittilaji? Shakkinyrkkeilystä trendi Venäjällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mitä erilaisiin harratuksiin tulee, shakki ja nyrkkeily vaikuttavat ainakin pikaisella päättelytyöllä varsin erilaisilta lajeilta. Strateginen lautapeli ja fyysisesti raskas kamppailulaji yhdistettiin aikoinaan myös omaksi urheilulajikseen, joka on nyt nostanut suosiotaan Venäjällä.

YouTube
YouTube

Shakkinyrkkeilyssä raavaat miehet ottavat toisistaan mittaa kehässä – vuorotellen shakkilaudan äärellä ja vuorotellen piesten toisiaan nyrkkeilemällä. Aivan uusi laji ei ole kyseessä, sillä kaksi erilaista lajia yhdistettiin ensimmäistä kertaa Lontoossa jo vuonna 1978.

Shakkinyrkkeily ei ole erityisen tunnettu harrastus länsimaissa, siitäkin huolimatta että hip hop -ryhmä Wu Tang Clan viittasi siihen Enter the Wu-Tang (36 Chambers) -levyllään jo vuonna 1993. Venäläisten keskuudessa lajiin kohdistetaan kuitenkin suuria odotuksia, ja sen toivotaan päätyvän olympialaislajiksi seuraavan 14 vuoden aikana. Ehkä suomalaistenkin kannattaisi siis alkaa panostamaan lajiin jo hyvissä ajoin, jotta olympiamenestys olisi tulevaisuudessa taattu.