Facebookin Look Back -videoista hulvaton parodia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on päässyt jo toiselle vuosikymmenelle, sillä se täyttää tällä viikolla 10 vuotta. 1,2 miljardin käyttäjän palvelu on nyt julkaissut ominaisuuden, jossa jokainen voi luoda lyhytelokuvan omasta Facebook-historiastaan.

Kuten arvata saattaa, ovat monitaitoiset netinkäyttäjät innostuneet luomaan palvelun varjolla myös kuvitteellisia historiakatsauksia, ja nyt pääosaan on päässyt yksi viime vuoden kohutuimmista nimistä, Toronton narkkaripormestari Rob Ford.

YouTube
YouTube

Video kertoo mustan huumorin keinoin miehen ryvettyneestä elämästä ja syöksyyn ajautuneesta urasta. Suomalaisia poliitikkoja koskevat skandaalit kuulostavat hyvin pieniltä verrattuna Kanadasta kantautuviin kohu-uutisiin. Toronton narkkaripormestari Rob Ford on loistanut aktiivisesti otsikoissa lähinnä päihteiden käyttönsä vuoksi ja hänestä leviää uusia kuvia nettiin joka viikko. Tragikoomisen videon on tehnyt Tom Kucy.

Rob Fordilla on pahoja ongelmia huumeiden ja alkoholin kanssa ja miehestä on tullut eräänlainen vitsi internetmaailmassa. Pormestari on vakuutellut parantavansa tapansa, sillä hän aikoo asettua ehdokkaaksi tämän vuoden pormestarivaaleihin. Sittemmin julkisuuteen kantautui kuvia, joiden perusteella voidaan päätellä, että Rob Fordin korkki pysyy edelleenkin auki.