Näyttävää lajia vaaditaan takaisin talviolympialaisiin – muistatko vielä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Freestyle lasketteluun kuuluu runsaasti erilaisia alalajeja, joissa suoritetaan akrobaattisia liikkeitä ja näyttäviä hyppyjä. Nyt YouTubeen on kaivettu arkistojen kätköstä vuonna 1985 kuvattu video, jossa esitetään harvinaisempaa lajia, nimittäin hiihtobalettia.

YouTube
YouTube

Videolla esiintyvät George Fuehrmeier ja Richard Schabl -nimiset miehet, jotka tanssivat suksillaan balettia. Lajiin kuuluu koreagrafiat hyppyineen ja pyörähdyksineen, ja ne suoritetaan hiihtovälineillä. Yksi esitys kestää kerrallaan 90 sekuntia ja hiihtobaletti on ollut kaksi kertaa mukana myös talviolympialaisten lajina.

Musiikin tahdissa suoritettava kilpailuesitys on upeaa katseltavaa, mutta herättää samalla runsaasti remakkaa naurua. Sauvat kädessä suoritetut liikesarjat huvittavat ja miesten liikeet ovat lähinnä niitä, mitä muut tekevät lasketellessaan vahingossa. Video on kuvattu Breckenridgen talviurheilukeskuksessa. Lajia ei enää valitettavasti harrasteta kilpailutoiminnan tasolla.