Haluatko todella menestyä? Opettele arvostamaan näitä periaatteita

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Todellinen menestyminen on riippuvaista yhdestä asiasta – tiedostamisesta. Usein menestyjä ymmärtää perusasioiden merkityksen – niiden, jotka monet jättävät huomiotta tavanomaisina. Kun huippupuhujat sytyttävät yleisön liekkiin inspiroivan viestinsä avulla, he eivät useinkaan puhu kovin monimutkaisista asioista.

Tällaisia asioita kuultiin viime viikolla Tampereella järjestetyssä ICE LIVE Business Forum -seminaarissa.

Meitä muistutetaan asioista, jotka jo tiedämme. Aliarvioiduimpien asioiden listalla on korkealla asioiden kirjoittaminen ylös. Sitä pidetään turhana, koska ideat ”pysyvät” mielessä. Ne eivät todellisuudessa pysy, sillä ihmisen pää on jatkuvassa ylikuormituksessa ympäröivän kiireen ja ärsykkeiden keskellä.

Kirjoittaminen voi auttaa valmistautumaan tärkeisiin tilanteisiin ja työtehtäviin – ja se toimii muillakin kuin ammattikirjoittajilla! Kirjoittamisen avulla voi myös suunnitella pidemmän tähtäimen päämääriä. Kun asia on kirjoitettu kerran ylös, se on jo enemmän totta kuin jos idea olisi pelkästään ajatuksissa.

Jokaiseen haasteeseen on syytä valmistautua etsimällä tietoa sopivista aihealueista. Tuolloin tietää, mitä tulee keskustella kanssaihmisten kanssa, eikä jää hiljaiseksi porukassa. Ihmiset tarvitsevat menestyjän innostavuutta, minkä takia on hyvä oppia antamaan itsestään toisille ihmisille. Palanen sinua tekee toisten päivästä rikkaamman.

Monet pelkäävät epäonnistumista. Menestyneimmät ihmiset syleilevät riskejä ja epäonnistumisen mahdollisuutta. Yrittämisen ja erehtymisen kautta oppii, joten uusia valloituskohteita ei kannata kaihtaa pelon takia. Sitä paitsi, harjoitus tekee mestarin. Picassokaan ei ollut Picasso syntyessään. Useat oman alansa huiput kertovat saavuttaneensa upeat tulokset lukemattomilla toistoilla ja sinnikkäällä työskentelyllä.

Tyhjänpuhujan ja menestyjän erottaa toisistaan se, koska haluaa tiedottaa asioistaan muille. On turhaa kertoa kaikille alkuvaiheessa olevasta ideasta, mutta kun projektia on viety tarpeeksi pitkälle ja se on saanut raamit, on hyödyllistäkin päästää ideointitiimiin mukaan nokkelia kollegoita ja ystäviä. On tärkeää viettää aikaansa ihmisten kanssa, jotka ovat omaa itseä lahjakkaampia ja tuovat keskusteluun ainutlaatuisen näkökulman.

Elämä ei suju useinkaan siten kuin odottaisi – yllättäviä tapahtumia on syytäkin odottaa. Omien rajojen vetäminen voi joissain tilanteissa osoittautua erittäin arvokkaaksi. Onnistuminen voi tuoda pyyntöjä uusiin työtehtäviin, houkuttelevia mahdollisuuksia ja ihmisiä, jotka kaipaavat aikaasi. Kaikkia ei voi miellyttää, joten ei-sanan käyttö on hyödyllistä oppia varhaisessa vaiheessa.