Huonoja uutisia miehille: Näin moni nainen pettyy kosintaansa!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Jos odotukset ovat korkealla, pettymyskin on suuri. Tulisiko naisen sitten luopua odottamasta satukirjoista tuttua unelmiensa kosintaa? Ei välttämättä. Uusin tutkimus kertoo, mitä pidetään yleisesti tärkeimpänä asiana kosinnan suhteen.

Vashi-sivuston teettämän tutkimuksen mukaan 21 prosenttia kihlatuista, naimisissa olevista tai eronneista naisista pettyi kosintaansa, mutta jätti tämän kertomatta miehelleen. Jälkeenpäin kaikki olisivat toivoneet olleensa suorasanaisia. 13 prosenttia neidoista oli niin pettynyt kosintaansa, että halusi itkeä jälkikäteen, koska se ei täyttänyt heidän odotuksiaan.

Suurin ongelma oli miesten valitsemissa sormuksissa. Joko kihlasormukset olivat liian pieniä tai niitä ei tarjottu naiselle ollenkaan. Neitokaiset loukkaantuivat myös siitä, ettei kullanmuru kosinut yhden polven varaan laskeutumalla, kuten perinne sanelee. Miehet eivät kyenneet naisten mukaan järjestämään erityistä kosintaa, eivätkä kysyneet morsiamen vanhemmilta siunausta aikomukselleen.

Useat pari riitelivät epätäydellisen kosinnan takia, kun taas monet naiset uskoutuivat ystävilleen mieluummin kuin valittivat miehilleen asiasta. Lähes puolet naisista olisi valmis sijoittamaan omaa rahaansa kihlasormukseensa, jotta saisi sellaisen sormuksen kuin haluaisi. 7 prosenttia naisista on tehnytkin näin. 38 prosentin mukaan sormus kertoo naiselle symbolisesti paljonko mies häntä rakastaa, uutisoi Daily Mail -lehti.