Robocop saa pian ensi-iltansa – näyttelijöillä suuret saappaat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuonna 1987 ensi-iltansa saanut Robocop oli yksi aikansa suurimmista hiteistä, ja siitä on sittemmin muodostunut kulttiklassikko. Robotiksi kuolemansa jälkeen muutetusta poliisista kertovan elokuvan uudelleenfilmatisointi saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa ystävänpäivänä.

Elokuva sijoittuu vuoden 2028 Detroitiin, jossa kiltti poliisi Alex Murphy (Joel Kinnaman) joutuu onnettomuuteen ja hänestä rakennetaan maailmanpelastajaa edustava robottipoliisi. Associated Press on haastatellut elokuvan pääosan esittäjiä, ja Alex Murphyn vaimoa esittävä Abbie Cornish tietää, että alkuperäinen elokuva on jättänyt kaikkiin 80-luvulla eläneisiin vahvan muistijäljen. Toisin sanojen saappaiden täyttäminen on ollut valtava haaste.

– Elokuvan tekeminen oli jännittävää ja oli todella suuri kohteliaisuus päästä näyttelemään mestari Gary Oldmanin kanssa, Joel Kinnaman lisää.

Muutama vuosi sitten joukko internet-käyttäjiä aloitti projektin, jonka tarkoitus oli saada Robocopia kunnioittava patsas Detroitiin, kaupunkiin, johon elokuvat sijoittuvat. Kaupungin virkamiehet eivät suostuneet laittamaan rahaa hankkeeseen, mutta innokkaat Robocop-fanit päättivät hakea varoja patsaan rakennuttamiseen internetissä toimivan Kickstarted -joukkorahoituspalvelun avulla. Varainkeruu tuotti tulosta ja lopullinen patsas tulee olemaan pronssinen, ja sen korkeus on yli kolme metriä. Patsaan sijoituspaikka ei ole vielä tiedossa.