Orava löysi odottamattoman piilopaikan aarteelleen – koiran turkista!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oravat voivat kesyyntyä ja lajista on jalostettu myös lemmikkieläimiksi sopivia yksilöitä. Suomalaisissa kodeissa on lemmikkeinä esimerkiksi Siperian maaoravia, Richardsonin maaoravia ja sokerioravia. Oravat elävät yleensä yli kuusivuotiaiksi.

YouTube
YouTube

Nyt YouTubessa niittää suosiota jo viime syksynä julkaistu video, jolla nähdään tuuheahäntäinen Wally-orava ja Jax-niminen berhandinkoira. Jax makaa rauhallisesti maassa, kun söpö orava mutustelee pähkinää sen vieressä. Yhtäkkiä Wally suuntaa katseensa Jaxin vastakarvoihin ja yrittää vimmatusti piilottaa aarrettaan koiran turkin sekaan.

Videon ladannut Shannon Apple on julkaissut taltiointia myös siitä, kun Wally myöhemmin yrittää löytää piilottamansa pähkinän koirakaverin turkin seasta. Leppoisa Jax ei tunnu olevan jyrsijän puuhista moksiskaan. Oravilla on tapana piilottaa ruokaansa niin sanotusti pahan päivän varalle ja toisinaan ne unohtavat kätkönsä.