Philip Seymour Hoffman olisi voitu pelastaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viihdemaailma menetti viime viikolla yllättäen yhden huippunimistään, kun arvostettu näyttelijä Philip Seymour Hoffman löydettiin kuolleena kotoaan. Hänellä oli kuollessaan yhä huumeruisku kiinni kädessä.

Sittemmin poliisit löysivät näyttelijän kotoa runsaasti heroiinia ja tekivät neljä pidätystä, jotka liittyivät kuolemaan. Yksi pidätetyistä, jazzmuusikko Robert Vineberg, on myöntänyt, että hän olisi mahdollisesti voinut pelastaa näyttelijän kuolemalta. Hän oli nähnyt Hoffmanin viimeksi lokakuussa.

– Hän oli ystäväni ja olisin voinut pelastaa hänet. Jos olisin tiennyt hänen olevan kaupungissa, olisin pitänyt AA-kokouksen. Minun kanssaan ollessaan hän ei olisi kuollut, Vineberg harmittelee vankilasta käsin.

New York Postin mukaan Vineberg ja Hoffman olivat lähetelleet joulukuussa tekstiviestejä, jossa he puhuivat selvinpäin olemisesta. Muusikko on kieltänyt myyneensä huumeita ystävälleen ja hän on musertunut Hoffmanin kuolinuutisesta. Poliisin tutkimuksissa Hoffmanin New Yorkin asunnosta löytyi useita kymmeniä huumepusseja.