Nyt on aika tehdä suursiivous kotona! Heitä nämä tavarat pois

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Asuipa sitten pienessä tai isossa asunnossa, kertyy hyllyihin, laatikoihin ja kaappeihin helposti turhaa tavaraa, jota tulee säilytettyä mitä ihmeellisimmistä syistä. Yleensä turhista esineistä ei luovuta siksi, että niillä on tunnearvoa, niitä voi hyötykäyttää tai sitten on yksinkertaisesti liian laiska karsimaan niitä.

Huffington Post on nyt julkaissut artikkelin, jossa on listattuna kymmenittäin kodin turhia esineitä, joista jokaisen tulisi luopua joko heittämällä roskiin, lahjoittamalla eteenpäin tai myymällä muille. Etenkin pakastimeen saattaa kertyä puolityhjiä purnukoita ja pakkauksia, joten mikäli ei tahdo syödä vuonna 2006 päivättyjä pakastevihanneksia, voi ne heittää suosiolla roskikseen.

Rojulaatikoihin kerääntyy helposti erilaisten esineiden varaosia, joita tulee ostopakkausten mukana. Samaan jätesäkkiin voi myös heittää vanhat vaatteet, jotka ovat jo niin läikikkäitä, että niitä ei tule kuitenkaan käytettyä. Heitä pois myös vanhat ja kuluneet lattiapyyhkeet, matkoilta saadut postikortit, keittiön kaappeihin kertyneet muovipussit sekä vanhat kalenterit ja tapahtumaliput.

Lahjoita tarpeettomat ja parittomat astiat opiskelijaboksiin muuttaneelle sukulaiselle ja kannat vanhat aikakausilehdet ja turhat kirjat muiden luettavaksi. Säästä vain kaikki tarpeellinen ja anna eteenpäin myös turhat ja tilaavievät huonekalut ja harrastusvälineet, joita et ole käyttänyt vuosikausiin.

Myös lääkekaapille tulee tehdä suursiivous ja vanhat lääkkeet pitää viedä apteekkiin hävitettäväksi. Yksi hyvä iltapuhde on se, että käy kaikki talon kynät läpi ja heittää huonot ja toimimattomat roskikseen. Saman toimenpiteen voi tehdä myös muille askartelu- ja toimistotarvikkeille. Mikäli kaapissa lojuu alkoholia sisältäviä pullonjämiä, voi niistä tehdä urakan päätteeksi palkintodrinkin ja viedä tyhjät pullot palautukseen.