Yksinolo ei aina ole ratkaisu: Parisuhteesta tukea omaan kasvuun

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmiset tuntuvat jakaantuvan kahteen kastiin – ikisinkkuihin ja niihin, jotka tuntuvat vaihtavan parisuhteesta toiseen lennossa. Yleisesti ottaen on tärkeää oppia tuntemaan itsensä, jotta voi todella nauttia suhteesta toisen ihmisen kanssa. Kenenkään ei ole kuitenkaan tarkoitus tallustella pallon päällä yksin.

Elite Daily listasi syyt, joiden vuoksi kannattaa itsenäisyydestä huolimatta harkita parisuhteen mahdollisuutta. Ensimmäinen ja tärkein syy on siinä, että suhde voi tuoda lisää onnellisuutta ihmisen elämään. Lisäksi siinä pääsee käsiksi todelliseen itseensä helpommin ja nopeammin kuin millään muulla keinolla.

Kumppani on peili, jonka kautta näet vahvuutesi ja heikkoutesi. Elämässä on periodeja, joiden aikana tuntee vahvaa kutsua viettää aikaa omissa oloissaan, eikä sitoutuminen välttämättä kiinnosta. Ihminen voi kuitenkin oppia laajasti elämästä uskaltautumalla ryhtyä suhteeseen häntä rakastavan henkilön kanssa. Henkinen kasvu voi edetä harppauksin, kun kaksi ihmistä tukee toisiaan parhaan näkemyksensä mukaan.

Monella on huonoja kokemuksia menneistä suhteista ja ajatus parisuhteesta sekä avioliitosta on voinut kokea kolauksia jo lapsuudessa. Jos vanhempien liitto ei ollut täydellisyyttä ja kotona koettiin repiviä riitoja ja mykkäkoulua, tällaiseen ajatuskehään ei tarvitse jäädä kiinni. Muistoista voi päästää irti, sillä jokainen ihminen rakentaa omalla läsnäolollaan oman parisuhteensa.

Ainekset voivat olla lähtökohtaisesti rikkinäiset, mutta lempeydellä itseä ja kumppaniaan kohtaan samanmieliset ihmiset pystyvät löytämään yhteisymmärryksen, jonka voimin menneisyyden möröt selätetään. Uskomukset suhteesta voi muuttaa, sillä kärsimys ei ole sen ensisijainen funktio. Ihmiset ovat yhdessä oppiakseen rakastamaan. Kyse on opettelusta, joten keneltäkään ei tarvitse vaatia täydellisyyttä ja virheettömyyttä.

Juuri epäedullisten kohtien ja vaikeiden tunteiden kohtaaminen paljastaa, kuinka valmis pariskunta on todella kehittymään. Jos sitoutumista ajattelee siten, että jokaisessa hetkessä valitsee uudestaan olla tämän kumppanin kanssa, suhteesta ei tule itsestäänselvyyttä. Ihminen voi valita olla juuri nyt läsnä elämänsä tärkeimmälle ihmiselle, jolloin suhde perustuu tälle hetkelle, eikä menneisyyden kauhuille tai tulevaisuuden haaveille.