Turvatarkastajat ällistyivät: 28-senttinen aasin penis takavarikoitiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentokentillä on yleensä tarkat turvatarkastukset ja kiellettyjen esineiden lista on pitkä. Muun muassa elintarvikkeiden ja kasvien kuljettamisessa kannattaa olla tarkkana, sillä ne saattavat olla kiellettyjen tavaroiden listalla.

Toisinaan ihmiset yrittävät kuljettaa joko käsimatkatavaroissaan tai ruumaan menevissä laukuissaan perin kummallisia tavaroita. Nyt julkisuuteen on noussut Uuden-Seelannin lentokentällä tapahtunut takavarikointi, kun eräs kiinalainen mies oli yrittänyt tuoda maahan aasin penistä.

Aasin penis oli ollut noin 28 senttimetriä pitkä ja mies oli kuljettanut sitä muun aasin lihan mukana. Penis oli tarkoitettu lihapalojen tavoin syötäväksi, mutta Uuden-Seelannin viranomaiset eivät innostuneet tuliaisesta.

TVNZ-televisiokanavan mukaan aasin penis takavarikoitiin muiden lihojen kanssa hävitettäväksi. Mies ei saanut peniksen kuljettamisesta syytteitä, koska hän oli ilmoittanut tuliaisista etukäteen viranomaisille. Kiinassa syödään eläinten sukupuolielimiä yleisesti ja suurta herkkua ovat etenkin hevosen, härän, peuran ja jopa koirien penikset.