16 asiaa, jotka kannattaa kokea ennen lasten saamista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kaikki kuulleet surullisen tarinan eronneesta perheestä, jossa vanhempien rakkaus on kuihtunut lasten tulon jälkeen. Yhteiset muistot ovat rajoittuneet vain synnytyslaitokselle ja tavalliseen arjen pyörittämiseen. Siksipä äitien ylläpitämä nettilehti The Stir on nyt listannut kaikkien pariskuntien tehtävälistan – nämä asiat on koettava yhdessä ennen lasten syntymistä.

Vaikka jälkikasvu sinetöi suhteen onnen uudelle aspektille, tulee pariskunnan elämässä olla muitakin yhteisiä kokemuksia avarakatseisen ja onnellisemman elämän saavuttamiseksi. Toki mahtavia asioita voi tehdä myös ipanoiden kanssa, mutta silloin se ei enää ole kahden aikuisen välistä puuhastelua. Ensimmäiseksi lyhyt ja ytimekäs neuvo: Matkustele, matkustele ja matkustele.

Pariskuntien kannattaa pakata laukut ja astua lentokoneeseen tutkimaan maailmaa ja katsomaan elämää omien nurkkien ulkopuolella. Lisäksi parin on hyvä järjestää ainakin kerran elämässään kunnon kekkerit, jotka jäävät hyvänä muistona elämään valokuvien kera. Rakastavaiset voivat kokeilla vauhdin hurmaa yhdessä moottoripyörällä ajellen tai vesiskooterilla kaasutellen. On tärkeää kerätä yhteisiä muistoja ja kokemuksia – ikään kuin hitsautua yhteen.

Myös koti kannattaa panna kuntoon ennen vauvan saapumista, ja kahdestaan remontoiminen ja yhteisen pesän rakentaminen voi olla erittäin romanttista touhua. Vapaa-ajan voi hyödyntää muutenkin useilla eri tavoilla, kuten huippuravintolassa tai elokuvissa. Lasten jälkeen yhteistä aikaa on yleensä vähemmän.

Naiset voivat helposti hemmotella miehiään eroottisilla valokuvilla, joita voi napsia kätevästi ennen synnyttämistä. Lahjaksi voi myös antaa jotain todella upeaa ja vaikuttavaa, kuten lomamatkan kaukomaille. Sekään ei nimittäin onnistu yhtä sujuvasti silloin, kun helmoissa vilisee vekaroita. Kaksi aikuista voi myös toteuttaa helposti villeimmätkin ideat ja täysin spontaanisti. Tärkeintä on toisista nauttiminen vaikkapa pitkien kylpyhetkien ja höyryävien suihkujen muodossa.

Ystävien kanssa voi viettää aikaa ilman lapsia ja aikuisten seura on virkistävää esimerkiksi tuplatreffien muodossa. Niitä totisesti jää kaipaamaan silloin, kun keskustelut rajoittuvat vaippoihin ja leikkipuistossa muiden vanhempien kanssa jutustelemiseen. Kannattaa myös nauttia päivän lepohetkistä ja siitä, että on mahdollisuus ottaa päiväunet juuri silloin kun haluaa ja missä tahtoo. Sängyssä voi viettää vaikka kokonaisen päivän oman kullan kanssa kutkutellen.

Tästä päästäänkin jouhevasti tärkeimpään ja hellimpään yhdessäolon muotoon, eli seksiin. Kun lapsia ei ole, niin kannattaa nauttia toisistaan niin paljon kun mahdollista. Toteuttakaa villeimmät unelmat ja rientäkää maailman parhaimmille treffeille ja seikkailuihin. Nauttikaa yhteisestä ajasta ja rentoutukaa. Sen jälkeen osaa myös nauttia lapsiperheen arjesta.