Facebookin Mark Zuckerberg Yhdysvaltain avokätisin hyväntekijä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin tulevaisuudesta liikkuu toisinaan synkkiäkin ennusteita, ja palvelun suosion otaksutaan romahtavan seuraavien vuosien aikana. Yhteisöpalvelun perustajan Mark Zuckerbergin tilille on kuitenkin kilahtanut tämänkin vuoden aikana jo järisyttävä summa rahaa.

Nyt Mark Zuckerberg ja hänen vaimonsa Priscilla Chan on nimetty vuoden 2013 avokätisimmiksi yhdysvaltalaisiksi hyväntekijöiksi. The Chronicle of Philanthropy -sivuston mukaan pariskunta luovutti joulukuussa yli 710 miljoonan euron arvoisen lahjoituksen voittoa tavoittelemattomalle, Piilaaksossa toimivalle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Toiseksi avokätisimmäksi hyvätekijäksi nimettiin edesmennyt energia- ja kiinteistöpohatta George Mitchell, kun taas kolmanneksi päätyivät Niken puheenjohtaja Philip Knight ja hänen vaimonsa Penelope. Viime vuonna Zuckerberg ja Chan olivat listan toisella sijalla sijoittaja ja liikemies Warren Buffettin ollessa avokätisin lahjoittaja.

Bloomberg julkaisi taannoin tiedon, jonka mukaan Mark Zuckerberg on tienannut pelkästään tämän vuoden aikana 3,4 miljardia dollaria, eli 2,52 miljardia euroa. Maailman suurin ja suosituin yhteisömedia Facebook ylitti ensimmäisen kerran miljardin kuukausittaisen käyttäjän rajan syksyllä 2012. Mark Zuckerbergin kehittämä palvelu julkaistiin Yhdysvalloissa vuoden 2004 alussa.