Söpö pingviini seuraa hoitajaansa kuin liimattuna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pingviinit ovat suloisia lintuja, jotka taapertavat frakkiasussaan siipien ollessa tiukasti vartalon sivuilla. YouTubeen on julkaistu paljon erilaisia pingviinivideoita ja yleensä ne on kuvattu joissakin maailman eläintarhoissa. Nyt päästään kurkistamaan Japaniin.

YouTube
YouTube

Videolla nähdään verraton pingviini, joka seuraa eläintarhan hoitajaa pikkujaloillaan vipeltäen. Se juoksee hoitajansa perässä siivet levällään ja myös videon kuvaaja nauraa makeasti tilanteelle. Kun hoitaja pysähtyy, jää uskollinen pingviinikaveri viereen nakittamaan.

Maailmassa on parikymmentä eri pingviinilajia. Pingviinien liikkumatapa on kömpelö, ja ne taapertavat ja hyppivät suloisesti eteenpäin. Ne eivät pysty lentämään, mutta uimisessa ne ovat verrattomia. Yleisestä olettamuksesta poiketen, pingviinejä ei esiinny pelkästään kylmässä ilmastossa, vaan myös tropiikissa.