Facebook kiellettiin lapsen nimenä – samoin Burger King ja Rambo

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin omituisista nimistä, jotka vanhemmat ympäri maailmaa ovat yrittäneet antaa lapsilleen. Esimerkiksi eräät ruotsalaiset vanhemmat yrittivät nimetä lapsensa Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116:ksi, kapinoidakseen tiukkoja nimisääntöjä kohtaan.

Nyt meksikolaiset viranomaiset ovat koonneet listan kielletyistä lasten nimistä, joita vanhemmat olivat yrittäneet jälkikasvulleen antaa. Mukana on 61 nimeä, joista osa on tunnettuja hahmoja, kuten Harry Potter, Batman, Terminator, James Bond ja Rambo. Listalla on kuitenkin myös hieman erikoisempia vaihtoehtoja, kuten Facebook, Email, Twitter ja Yahoo, jotka selkeästi kuvastavat nykyteknologian aikakautta.

Kiellettyjen nimien listalle ovat päässeet myös muut sellaiset ehdotukset, joiden takia lapsen voidaan olettaa joutuvan kiusatuksi elämänsä aikana. Huffington Post paljastaa, että esimerkiksi Hitler, Scrotum ja Burger King on bannattu.

Teksasilainen tuomari nousi taannoin otsikoihin, kun hän määräsi Messiah-nimisen poikalapsen nimen vaihdettavaksi. Eräs Saksassa asuva turkkilaispariskunta yritti sen sijaan nimetä lapsensa Osama Bin Ladeniksi. Uuden-Seelannin valtio taas kielsi antamasta lapsille nimiksi 4Real, Lucifer, Queen Victoria ja Anal.