Naiset tekevät syömisestä todella vaikeaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naiset ja ruoka. Kaksi maailman yksinkertaisinta asiaa, mutta yhdessä ne muodostavat käsittämättömän kinkkisen parivaljakon. Hameväki tuskailee linjojensa kanssa ja punnitsevat eri vaihtoehtoja siitä, mitä he suuhunsa panevat. Silti sydänsuruissa mätetään suklaajäätelöä kauhatolkulla, vaikka se saattaa saada olon entistäkin huonommaksi.

Nyt on listattu parikymmentä huvittavaa tilannetta, joiden kanssa neitokaiset tuskailevat ruoka-asioissa. Ensimmäiseksi listan laatinut Elite Daily nauraa, että naiset ryhtyvät uskomattomiin laihdutusurakoihin, joissa ei ole järjen hiventäkään. Laihduttaminen seuraa koko ajan ja kaikkialle, mutta siitä saa luistaa mukamas hyvällä syyllä.

Tunnesyöminen on yleistä ja oikeutettua etenkin sydänsuruissa. Miksi miehet eivät yleensä tarvitse suklaakakkua pettymyksiinsä? Totta on myös se, että kiukkukäyrät nousevat samaa tahtia kun verensokerit laskevat, joten naiset oikeuttavat itsensä oikuttelemaan vain siksi, että eivät viitsi vetää vaikkapa omenaa välipalaksi.

Silti naiset olettavat automaattisesti, että kaikissa tapahtumissa ja juhlissa on ruokatarjoilu – ilmaisen sapuskan edessä ei nimittäin paastota. Joku on joskus sanonut, että mikään ei maistu yhtä hyvältä kuin se, miltä hoikkana oleminen tuntuu. Suurin osa neitokaisista kyseenalaistaa lauseen täystyrmäyksen kera. Vaikka dieetit sisältävät pelkästään kaalikeittoa ja kaurapuuroa, leveillään Facebookissa ruokakuvilla aina mahdollisuuden tullen.

Syömisestä tulee etuoikeus, jolloin jokainen leipäpala tuntuu aarteelta. Maistiaisia ei anneta kenellekään ja jokainen suupala on kallisarvoinen herkku. Linjojaan tarkkailevat naiset saattavat kitkutella jopa pihviravintolassa pelkällä keitolla, mutta silti heillä on omasta mielestään aina oikeus jälkiruokaan. Tilanne saattaa lopulta äityä siihen pisteeseen, että kotona kärvistelevä neitokainen käy salaa hampurilaisella ja roskaruoka tuntuu suussa jopa omaa miestä paremmalta.

Erilaiset tutkimukset ovat usein kertoneet tumman suklaan hyötyvaikutuksista ja osa naisista vetoaa näihin lukuihin ahmiessaan rasvaista kaakaoherkkua napaansa. Ruoan pääasiallisin tehtävä on antaa elimistölle ravintoa, mutta toisinaan syömisestä tulee myös nautinnon lähde. Tällöin dieetit unohtuvat ja napaan ängetään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Seuraavana päivänä sitten kutistetaan vatsalaukkua taas paastoamalla.

Parasta olisi tietysti noudattaa jatkuvasti kohtuullista ruokavaliota sopivassa suhteessa. Aamupalaa ei saisi unohtaa, sillä silloin on vaarana nauttia turhan tuhti lounas. Buffetissa otetaan lautanen täytee sen sijaan, että kävisi santsaamassa pieniä annoksia jaksamisensa mukaan. Sitten naiset valittavat, kun heidän vatsansa on liian täynnä ja turvottaa. Tämä pätee myös juhlapyhiin, jolloin on ikään kuin lupa herkutella.

Toisessa ääripäässä ovat naiset, jotka syövät pelkästään sokeritonta, viljatonta ja rasvatonta ruokaa. Heitä on mahdotonta miellyttää muulla kuin vesilasillisella. Sitten nämä samaiset naiset hehkuttavat kovaan ääneen dieetistään, vaikka todellisuudessa ketään ei kiinnosta toisen painonpudotukseen liittyvät taktiikat. Vähiten niitä, joille laihduttaminen tarkoittaa pelkästään liikunnan lisäämistä.

Naiset keksivät hyvin tekosyitä dieetistään poikkeamiseen ja yksi löytyy viikonlopun bileistä. Eihän kukaan voi lähteä baarista suoraan kotiin ilman pikaruokaa. Sitten arkena ajatellaan nälkäisenä monta kertaa päivässä, koska pääsee seuraavan kerran täyttämään kupuaan dieettiruoalla, että voi taas tilaisuuden tullen poiketa siitä ja aloittaa dieetin alusta.