Tiesitkö tämän? Krokotiilit osaavat kiipeillä puissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Krokotiilit ja alligaattorit lukeutuvat eläinkunnan pelätyimpiin saalistajiin, sillä niiden kitaan on kuollut monia ihmisiä. Toisinaan suurikokoisia matelijoita löydetään ihmisten kotipihoilta, mutta nyt tutkijat paljastavat uutta hämmentävää tietoa näistä petoeläimistä.

Tennesseen yliopiston tiedemiehet ovat toteuttaneet tutkimuksen, jonka mukaan osa krokotiileista ja alligaattoreista osaa kiivetä puuhun. Kiipeileminen on osa joidenkin lajien peruskäyttäytymistä ja kasvillisuuteen kapuavia krokotiileja ja alligaattoreita on ainakin Australiassa, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa.

Se, kuinka korkealle yksilöt pääsevät, riippuu lajin koosta. Pääasiallisesti suurikokoiset matelijat kiipevät vähintään veden pinnan yläpuolelle, mutta osa on päässyt todistettavasti jopa neljän metrin korkeuteen, Herpetology-lehdessä julkaistu artikkeli kertoo. Krokotiilit kiipeävät puihin joko kehon lämpöä säädellääkseen tai ympäristöään valvoakseen.