Jäätyneet saippuakuplat maailman kaunein näky?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Auringonvalossa sateenkaaren eri väreissä loistavat saippuakuplat ovat erittäin somia, mutta hauraita. Vedestä ja saippuanesteestä puhalletut kuplat pitävät muotonsa niin kauan, kun niiden pintajännitys pysyy.

Nyt Angela Kelly on ikuistanut kuvia jäätyneistä saippuakuplista. Kuplat näyttävät auringonvalossa ällistyttävän kauniilta, sillä kuplan pintaan muodostuu sulkamaisia kuurankukkia. Wikipedian mukaan saippuakuplat jäätyvät alle 15 pakkasasteessa.

Kotona tiskiaineesta valmistettu saippuakuplaneste ei aina täytä kuplanpuhaltelijoiden vaatimuksia, koska pallot menevät usein helposti rikki. Mikäli saippuakuplanesteeseen lisää hieman sokeria ja apteekista saatavaa glyserolia, on koostumus kestävämpi. Saippuakuplanesteen reseptejä voi löytää netistä.