Yksin asuminen kannattaa – tässä 16 hyvää syytä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sinkkupäivistään nautiskelevilla ihmisillä on monia perusteluja kumppanittomuuteen. Yksin eläminen tuo mukanaan vapautta, mutta tietysti myös enemmän vastuuta. Parina elävät ihmiset saattavat ottaa kotitöistä kiistakapulan, mutta sinkut eivät voi syyttää sotkusta kuin itseään.

Ensinnäkin yksin elävät ihmiset voivat tepastella pitkin kotia alasti. Lisäksi he voivat juoda jääkaapista suoraan ja pullon suusta tai maitopurkista. Kukaan ei valita kodin epäsiisteydestä ja tiskit voi tiskata juuri silloin kuin huvittaa. Omissa oloissaan oppii myös tuntemaan itseään paremmin.

Yksityisyys tarkoittaa sitä, että kämppäkaverin ei tarvitse kuunnella vieressä henkilökohtaisia puheluita tai asioita. Kotona pääsee ihanaan hiljaisuuteen ylhäisessä rauhallisuudessa. Vessassa ei myöskään tarvitse pelätä, että joku muu käyttää vessapaperin viimeisen palan.

Lisäksi yksin elävä voi tilata kotiinkuljetuksena ruokaa juuri silloin kuin haluaa ilman, että hänen pitäisi tiedustella mitä muut tahtovat. Vaatteita ei välttämättä tarvitse pitää vaatekaapissa vaan lattialla tai tuolin selkänojalla – eli juuri siellä mistä ne itse löytää. Yleensäkin omassa kodissa voi tehdä hyvinkin pitkälle mitä lystää, eikä siitä tarvitse tilittää tai kertoa muille.

Asunnon saa yksin eläessä remontoida juuri mieleisekseen ja samalla oppii viihdyttämään itseään ja pitämään hauskaa myös yksin. Listan koonnut Elite Daily myös muistuttaa, että omaan kotiin voi pyytää vieraita helposti puhelinsoitolla, eikä muiden asukkaiden tarvitse pahastua kaveriporukasta. Vessassa saa käydä ovet avoinna ja yksin elävä on muuten oman onnensa herra. Ainoastaan hän kontrolloi tekemisiään ja menemisiään. Yksin elävän ihmisen kustannukset ovat yleensä suurempia, mutta toisaalta se opettaa itsenäisyyttä ja vastuun kantamista.