Laskuvarjohyppääjän alla ikimuistoinen näkymä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Länsi-Australiassa sijaitseva Pink Lake on monen vaaleanpunaista väriä rakastavan henkilön unelmakohde, sillä suolajärvi on väritykseltään kauniin pinkki. Järven vesi muuttuu vaaleanpunaiseksi Dunaliella salina -viherlevälajin takia, ja nyt kaunis näky esitellään upealla tavalla ilmasta käsin.

YouTube
YouTube

Red Bull on julkaissut YouTube-profiilissaan joukon mahtavia extreme-lajien täyttämiä videoita, mutta komeimmat niistä lienevät liitopuvuilla suoritetut ilmalennot, joissa kiidetään ilmojen halki näyttävästi. Nyt nähdään Chuck Berry -nimisen hurjapään suoritus vaaleanpunaisen järven päällä. Marjapuuronvärinen järvi näyttää jo korkealta ilmasta jokseenkin erikoiselta, mutta mitä lähemmäs hyppääjä menee, sitä enemmän katse järveen kiinnittyy.

Lliitopuku antaa hyppääjälle mahdollisuuden pitkään vaakalentoon, joka voi olla pituudeltaan jopa 4,5 kilometriä ennen varjon aukeamista. Nopeus vaakalennossa on maksimissaan 170 kilometriä tunnissa. Liitopuvussa käden ja kyljen sekä jalkojen välissä on tunnelirakenteiset ”siivet”, jotka kehittävät nostetta. Siivet matkivat rakenteeltaan laskuvarjoa.