Kestävän parisuhteen salaisuus löytyy liikunnasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Turhan usein pariskunnan osapuolet uppoutuvat omiin liikuntaharrastuksiinsa, kun isäntä lähtee salille treenikasseineen ja emäntä zumbaan parhaan ystävän kanssa. Todellisuudessa pariskuntien kannattaisi harrastaa liikuntaa yhdessä, sillä tuore kysely osoittaa sen olevan yksi avain kestävään liittoon.

Britannian erikoisjoukkojen järjestämän Tough Mudder -kurssin toimitsijat teettivät laajan kyselyn, jossa tiedusteltiin pariskuntien suhtautumista yhteisiin harrastuksiin ja niiden vaikutusta heidän rakkauselämälleen.

Suurin osa pareista uskoi, että yhdessä koettu fyysinen suorittaminen tai henkinen haasteellisuus vahvistaa liittoa. Toisin sanoen pariskuntien kannattaa kokeilla yhdessä mahdollisimman paljon mikäli mielivät olla mukana toistensa rakkauselämässä ikuisesti, Femail First olettaa.

Kyselyyn osallistui tuhansia pariskuntia ja heistä vain kolmannes ei uskonut yhteisen liikunnan voimaan. Psykoterapeutti Christine Webberin mukaan pääasia pareille on, että he ylipäätään tekevät jotain yhdessä, mikä puolestaan pitää romantiikan kukoistavana ja seksielämän tyydyttävänä.

Liikunta on siksi erityisen hyvää toimintaa, koska siinä suoritetaan ja tavoitellaan voittoa yhdessä. Valitettavasti puolet pareista kuitenkin uskoivat elävänsä liian kiireisen aikataulun kanssa, mikä puolestaan verottaa rakastavaisten yhdessäoloa liikaa. Yhteistä laatuaikaa on löydyttävä enemmän ja sen voi merkata säännölliseksi toiminnaksi kalenteriin vähemmän tärkeiden kokousten tavoin.