Hylätty huvipuisto herää henkiin kerran vuodessa – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Klassikkoelokuva Ihmemaa Oz on valittu maailmaan parhaimmaksi koko perheen elokuvaksi ja sen tunnusomainen Over the Rainbow -kappale kaikkien aikojen parhaimmaksi elokuvalauluksi. Ihmemaa Ozilla on paljon myös faneja, jotka kumartavat sekä alkuperäisteokselle että sen perusteella vuonna 1939 toteutetulle elokuvamusikaalille.

Kuten kaikki mielikuvitukselliset tarinat, pyrittiin myös Ihmemaa Oz kaupallistamaan aikojen kuluessa ja Pohjois-Karolinaan rakennettiin 70-luvulla maaginen teemapuisto. Huvipuistossa vieraili avajaispäivänä peräti 20.000 vierailijaa, mutta puisto sulki nopeasti ovensa omistajan yllättävän kuoleman ja alueella riehuneen palon vuoksi.

Roadtrippers-blogin mukaan puisto on otettu viime vuosina uudestaan käyttöön, koska se on säilynyt suhteellisen hyvässä kunnossa. Ihmemaahan ei kuitenkaan pääse kuin kerran vuodessa, kun siellä järjestetään Oz-velhon teemalla toteutettu koko perheen festivaali. Taikuutta ja jännitystä sisältävä tapahtuma houkuttelee vuosittain paikalle tuhansia faneja. Festivaalin nimi on Autumn At Oz ja Dallen Detamore on kuvannut viime vuoden tapahtumasta videon verkkoon.