Jos horoskooppi päättäisi matkakohteesi – tänne sinä suuntaisit!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä uskoo horoskooppeihin ja astrologiaan. Heidän mielestään avaruuden planeettojen asennot ovat määritelleet heidän elämänsä ennakkoon, ja he hakevatkin usein neuvoa tähtikartastolta. Loput ihmisistä suhtautuvat horoskooppeihin skeptisesti.

Länsimaisessa horoskoopissa on 12 eri merkkiä, ja nyt on tehty Huffington Postissa leikkimielinen listaus siitä, minne eri horoskooppimerkkien edustajien tulisi suunnistaa matkallaan.

VesimiesAjattelevaiset vesimiehet yleensä tietävät, mitä matkaltaan tahtovat ja heidän reissunsa tuleekin olla ennalta suunniteltu. Koska vesimiehille on tyypillistä syventyä liikaa ajatusmaailmaansa, voi heidän matkakohteensa suunnata jonnekin, missä he saavat selkiyttää aatteitaan. Islanti ja kauniit revontulet ovat onnen omiaan näille suurille pohdiskelijoille.

KalatMuita ihmisiä kernaasti auttavat kalat voivat suunnata matkansa jonnekin, missä heitä tarvitaan ja he ovat hyödyksi. He tahtovat antaa onnea myös muille, mikä palkitsee heitä itseäänkin suuresti. Kalat voivat suunnata matkansa esimerkiksi Afrikan Ghanaan, jossa reissuun voi yhdistää vapaaehtoistyötä helposti.

OinasAurinkorannoilla makoskeleminen ei ole yleensä oinaiden lempipuuhaa, vaan he tahtovat matkallaan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Levottomuus ja ylimääräinen energia sopivat hyvin matkakohteeseen, jossa pääsee sekä toimimaan että rentoutumaan. Oinaat voivat varata lennot Peruun ja suunnata matkansa kuuluisaan Machu Picchuun. Ei ole kuitenkaan hyvä suunnitella liikaa ohjelmaa reissuille, ja tämä saattaa joskus oinailta unohtua.

HärkäItsepäiset härät pääsevät yleensä matkoillaan sinne, mistä muut vain haaveilevat. Päättäväinen luonne vie heidät huikeisiin kokemuksiin, ja matka suuntautuu yleensä uusia seikkailuja kohti. Härät voivat siis suunnata seuraavalla lomalla esimerkiksi laskettelulomalle Coloradoon tai vaellusretkelle Suomen Lappiin.

KaksosetNämä reissunaiset- ja miehet voivat varata matkansa oikeastaan minne vain ja he sopeutuvat paikkaan kuin paikkaan. Heidän suosikkikohteensa ovat yleensä vastakkainasettelun mahdollistavia kaupunkeja, joissa pääsee samaan aikaan metropolin vilinään ja meren äärelle tai luontoon. Yksi parhaimmista matkakohteista kaksosille on Hong Kong, jossa asuu seitsemän miljoonaa ihmistä, mutta vilinästä pääsee helposti patikoimaan esimerkiksi Dragon Backin alueelle.

RapuTunteelliset ja herkät ravut saattavat tehdä unelmiensa matkan jopa omaan lapsuuden kotikaupunkiinsa. He viihtyvät paikoissa, joissa tunteiden ja paikan välille syntyy syvä ja nostalginen yhteys. Ravut voivat matkustaa tuttuihin paikkoihin verestämään muistojaan kerta toisensa jälkeen ilman, että kyllästyisivät miljööseen. Rapujen kannattaa suunnata matkalle tärkeimpien ihmisten kanssa, niin he saavat reissusta eniten iloa itselleen.

LeijonaMäärätietoisesti hihansa käärivät leijonat matkustavat paikkoihin, joissa myös he itse voivat loistaa. He tietävät, mitä reissultaan tahtovat ja välttävät paikkoja, joissa eivät varmasti tiedä viihtyvän. Heidän suosikkikohteitaan ovat tarumaiset ja satumaiset määränpäät, ja mikäli esimerkiksi Disneyn teemahuvipuistoja ei lasketa, niin leijonat voivat pakata laukkunsa ja matkustaa Havaijille Oahun saarelle kokonaisvaltaista täysihoitoa varten.

NeitsytKauneutta rakastavat neitsyet tahtovat matkustaa paikkoihin, joissa he pääsevät sukeltamaan kaupungin kuoren alle. Heille parhaimpia matkakohteita eivät ole unelmien kohteena pidetyt turistirysät, kuten Eiffel-torni tai Sikstuksen kappeli, vaan näiden kohteiden syrjäkujilta löytyvät paikat. Neitsyet voivatkin suunnata matkansa esimerkiksi Italian Toscanan alueella sijaitsevaan Sienaan, jossa he pääsevät ihastelemaan miljöötä sydämensä kyllyydestä.

VaakaTasapainoiset vaa’at tahtovat todennäköisesti matkakohteeltaan täysin eri asioita kuin epätasapainoiset kanssatoverinsa. Silti avoimin mielin matkusteleva vaaka sopii hyvin matkaseuraksi, sillä hän sopeutuu yleensä moniin eri kohteisiin. Parhaiten vaaka viihtyy reppureissulla Kaakkois-Aasiassa, jonne hänen ei kuitenkaan kannata suunnata yksin. Vaikka vaaka suunnittelee kaiken mielellään etukäteen, kannattaa hänen unohtaa tämä piirre matkustaessa – muuten jotain kivaa saattaa mennä ohi suun.

SkorpioniUteliaat skorpionit eivät ole tyytyväisiä perinteisiin matkakohteisiin, ja parhaiten he viihtyvät reissuilla yksin maailmaa tutkiskellen. Skorpionien kanssa matkustaminen saattaa olla muille haasteellista, sillä tämän horoskooppimerkin edustajat ovat mielellään itsekkäitä myös reissuillaan. Skorpionien kannattaa pakata laukku ja suunnata yksin itseään tutkiskelevalle matkalle esimerkiksi Etelä-Eurooppaan ilman suunnitelmia suurkaupunkeja kiertelemään.

JousimiesJos joku horoskooppimerkeistä on matkustelijatyyppi, niin ehdottomasti jousimies. He tahtovat kokea kaiken mitä maailma tarjoaa. Siksi jousimiehet saattavat kamppailla eniten sopivaa matkakohdetta arpoessaan. Tiedonjano ajaa jousimiehet yleensä matkakohteissa pintaa syvemmälle ja paikkoihin, joita ei löydy edes matkaoppaista. Jousimiesten kannattaa suunnata matkansa mahdollisimman kauas kotoa ja he viihtyvät todennäköisesti tällöin parhaiten.

KaurisHaasteita rakastavat kauriit asettavat itselleen tavoitteita myös lomareissuille. Jokainen kauriin matka tulisikin olla kokeellinen ja jollain tavalla uusia paikkoja esittelevä. Kauriin kannattaa varata matka mukavuusalueen ulkopuolelle, jolloin maaseudulla viihtyvä matkustaa New Yorkin Times Squarelle ja kaupungissa viihtyvä kansallispuistoon telttailemaan. Kauris saa eniten irti reissuistaan kokeilemalla rohkeasti sellaisia asioita, josta ei yleensä pidä.