Vuoden hämmentävin videopeli – ei järjen hiventäkään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopeliteollisuutta moititaan toisinaan mielikuvituksen puutteesta. Turhan monissa isompien peliyhtiöiden suosituissa peleissä pelaaja ohjaa persoonatonta miespuolista toimintahahmoa, jonka tehtävänä on lopulta lähinnä posauttaa häntä uhkaavat hirviöt tai vihollissotilaat taivaan tuuliin.

YouTube
YouTube

Nyt internet-käyttäjiä on hämmästyttänyt ja ihastuttanut videomateriaali pelistä, jonka konsepti vaikuttaa vähintäänkin omaperäiseltä; Ulkoisesti esimerkiksi Grand Theft Auto -sarjaa muistuttavassa pelissä ohjataan vuohta, jonka tehtävänä on riehua asuinalueella. Tämä hoituu tietenkin vuohen päässä olevien sarvien avulla.

Vuohisimulaattorin oli alun perin tarkoitus olla vain ruotsalaisen Coffee Stain Studios -yhtiön ohjelmointikokeilu, eikä peliä ollut tarkoitus julkaista lainkaan yleiseen levitykseen. Yhtiön PR-päällikkö Armin Ibrisagic kuitenkin kertoi Vice-lehdelle vuohipelistä julkaistun materiaalin saaneen niin riemastuneen vastaanoton internetissä, että yhtiö harkitsee konseptin laajentamista oikeaksi julkaistavaksi peliksi.