15 vinkkiä laiskalle laihduttajalle – kesäkuntoon helpommin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä taipuu äärimmäisiin keinoihin laihdutusurakkansa edessä. Äskettäin mediassa kerrottiin Khloe Kardashianin kuurista, jossa hän saa nauttia vain 400 kilokaloria päivittäin. Todellisuudessa on ainoastaan kaksi keinoa pudottaa painoa, joko tehostaa rasvanpolttoa liikunnalla tai syömällä vähemmän kuin aiemmin.

Tehokkaimman tuloksen saa tietysti nämä kaksi asiaa yhdistämällä. Myös laihduttajien kannattaa mieltää painon pudottaminen yksinkertaiseksi elämänmuutokseksi ilman, että tekee asiasta suurta numeroa. Nyt Izzy Cameron -niminen ravintoasiantuntija on antanut Femail Firstille muutaman simppelin vinkin, kuinka myös hieman laiskempi laihduttaja voi saada kestäviä tuloksia aikaiseksi.

Tuleva kesä ja bikinikausi ovat oiva kannustin monelle ja nyt on viimeistään aika tarttua toimeen, mikäli mielii päästä vatsamakkaroista eroon ennen kesäkuuta. Ensinnäkin aamupala kannattaa pitää yksinkertaisena ja sokeripitoiset murot on hyvä korvata puurolla. Puuro on helppo tehdä muutamassa minuutissa mikrossa ja makua saa lisäämällä marjoja tai hedelmiä sekaan.

Töihin kannattaa ottaa eväät ennemmin kuin menisi päivittäin kalorihoukutusten äärelle lounasravintoloihin. Salaatin, keiton tai hedelmärasian voi panna valmiiksi jo edellisenä iltana, ja aamulla pystyy nappaamaan lounaan kätevästi mukaan ja tietää täsmälleen, kuinka monta kaloria päivän aikana nauttii ilman houkutuksia.

Nukkuminen ja treenaaminen ovat laihduttajan parhaimmat kaverit. Molempia täytyy nauttia tasapainoisesti ja tarpeeksi. Väsynyt keho huutaa sokerin ja hiilihydraattien perään, joten kannattaa nukkua tarpeeksi, että jaksaa myös harrastaa liikuntaa. Muina vinkkeinä Izzy mainitsee, että kannattaa vaihtaa aamukahvi vihreään teehen, nauttia elokuvissa sipsien sijaan dieettipopcorneja, juoda paljon vettä ja korvata iltanapostelut minttuteellä.

Kolottavaa karkkihammasta voi hillitä esimerkiksi jogurtilla. Erilaiset keitot ovat sen sijaan laihduttajalle sopivia ruokia ja vatsaa voi täyttää monipuolisesti hedelmillä, vihanneksilla ja juureksilla. Annoskoot eivät saa kasvaa liian suuriksi ja kannattaa muistaa, että pienemmällä kalorimäärällä saa pienemmän vyötärön.