Harvinainen Star Wars -lelu myytiin ennätyshintaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ensimmäisestä Star Wars -elokuvasta tuli vastoin elokuvastudioiden odotuksia jättimäinen hitti. Elokuvien pohjalta alettiin nopeasti valmistamaan erilaisia leluja ja muita oheistuotteita. Muovifiguureita valmistettiin jopa nopeasti elokuvien aikana vilahtavista sivuhahmoista.

Evening Gazette
Evening Gazette

Nyt Imperiumin Vastaisku -elokuvassa nähtyä robottia esittävä toimintafiguuri vuodelta 1980 on huutokaupattu ennätyshintaan. Palitoyn valmistama Empire Strikes Back FX-7 Medical Droid myytiin 7.000 punnan, eli liki 8.500 euron hintaan nimettömänä pysytelleelle huutajalle. Hahmon arvoksi arvoitiin alun perin 50-70 puntaa, eli 60-85 euroa, joten sen arvo osoittautui lopulta yli satakertaiseksi odotetusta.

Kalliin myyntihinnan selittää figuurin harvinaisuuden lisäksi se, että lelu oli säilytetty avaamattomana alkuperäisessä pakkauksessaan. Vectis Auctions -huutokaupan tiedottaja Louise Harker kertoi Daily Mail -lehdelle, että hinta määriytyy paitsi lelupaketin avaamattomuuden, myös paketin kunnon perusteella.