Maailmanloppu ei tullutkaan – festarit jatkuvat siitä huolimatta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla tuoreimmasta maailmanlopun ennustuksesta, viikinkien Ragnarökista, jonka mukaan maailmanloppu olisi tullut eilen lauantaina 22. helmikuuta. Kuten lukemattomien muiden ennustusten kanssa aiemmin, myös tällä kertaa maailmanloppu jäi toteutumatta.

ragnarok17022014

Britannian Yorkissa viikinkifanit kokoontuivat viikonlopuksi Yorkshiren kaupungissa järjestetyille Jorvik-viikinkifestareille. Festivaali ei kuitenkaan päättynyt siihen, että maailmanloppua ei tullutkaan. Toistaiseksi ei ole tietoa, koska ennustuksen mukaan pitäisi tulla seuraava maailmanloppu.

Myytin mukaan tuhoa edeltää esimerkiksi pitkä talvi. Parhaillaan tiedemiehet epäilevät, että maapalloa uhkaa minijääkausi, jonka aiheuttaa auringonpilkkujen muutos. Legendassa puhutaan myös maailmankäärmeestä, Jörmungandrista, joka nousee ylös meren syvyyksistä. Viikinkiasiantuntijan mukaan tämä voi viitata äskettäin Kaliforniassa rantautuneisiin kahteen suureen airokalaan.

Ragnarök on skandinaavisen mytologian mukaan maailmanlopun taistelu, jossa lähes kaikki elämä tuhoutuu. Viikinkien sotatorven äänellä käyntiin pantu lähtölaskenta päättyy ennustuksien mukaan hurjiin maanjäristyksiin, vedenpaisumukseen ja taivaan täyttymiseen saasteilla. Karmivan lopun jälkeen maailma syntyy uudelleen uudistuneena.