Philip Seymour Hoffmanin testamentti: ”Pitäkää poikani erossa Hollywoodista?”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Näyttelijä Philip Seymour Hoffmanin kuolema on ravistellut viime aikoina Hollywoodia, ja monet tähdet ovat välittäneet hänelle viimeiset terveisensä esimerkiksi Twitterin välityksellä. Äskettäin jazzmuusikko Robert Vineberg kertoi, että hänen mielestään Hoffman olisi voitu pelastaa kuolemalta.

Huumeruisku kädessään löydetty Philip Seymour Hoffman on jo päässyt haudan lepoon. Nyt otteita hänen viimeisestä tahdostaan on vuotanut julkisuuteen. Näyttelijän kerrotaan toivoneen, että hänen Cooper-poikansa kasvaisi Chigagossa, New Yorkissa tai San Franciscossa. Testamentin toive laitetaan käytäntöön vain, jos pojan äiti Mimi O’Donnell menehtyy, ja lapsi joutuisi hänelle osoitetun huoltajan hoiviin.

Jos kyseisissä kaupungeissa asuminen ei olisi mahdollista, Hoffman toivoi poikansa vierailevan niissä kahdesti vuodessa, jotta perehtyisi niissä olevaan kulttuuriin, taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Vaikka Hoffman ei varsinaisesti kiellä lastaan muuttamasta Hollywoodiin, hän kuitenkin jättää Los Angelesin pois tärkeiden kaupunkien listalta, mikä on varsin merkityksellistä isän oltua eräs tähtikaupungin kuuluisimmista ammattilaisista, uutisoi CNN.

Hoffmanin hautajaisissa nähtiin monia viihdemaailman tähtiä. Jäähyväisensä Oscar-voittajalle jättivät muun muassa näyttelijät Meryl Streep, Diane Keaton, Julianne Moore, Cate Blanchett, Ethan Hawke, Michelle Williams, Amy Adams, Justin Theroux, Joaquin Phoenix ja Marisa Tomei, sekä ohjaajat Joe Coen ja Spike Lee. Useimmat heistä ovat tehneet yhteistyötä Hoffmanin kanssa.