Etkö matkaile? Näitä asioita voit katua kuolinvuoteellasi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on kirjaimellisesti koukussa matkustelemiseen, kun heidän tietokoneensa kirjanmerkeissä on matka- ja lentosivustoille oma kansio ja reissujen hintoja vertaillaan päivittäin. Nämä ihmiset yleensä varaavat seuraavan pitkän lomareissun edelliseltä kotiin päästyään.

Matkustamisen muotoja on monia, ja osa tahtoo mahdollisimman valmiiksi suunniteltuja ja etukäteen maksettuja paketteja, kun toinen ääripää hyppää lentokoneeseen ja selvittää loput pakollisuudet paikan päällä. Toki budjetti on yksi määräävä tekijä matkustamisessa, mutta yleensä oikeanlaisella asenteella ja mielikuvituksella pääsee pitkälle.

Maailman ympäri matkusteleminen kerryttää upeita kokemuksia ja jokaisen kannattaa ynnätä reissuunsa aina jotain uutta ja jännittävää mukaan. Miksi lähteä kerta toisensa jälkeen samaan kaupunkiin, samaan hotelliin ja samoihin ravintoloihin syömään, jos ei tee välillä vaikkapa päiväreissuja viereisiin kyliin? Nyt Elite Daily on listannut 28 asiaa, joita matkustelevat ihmiset eivät tule koskaan katumaan.

1. Et ole käyttänyt vierasta valuuttaa.2. Et ole koskaan eksynyt mukulakivikaduille.3. Et ole koskaan tavannut junassa ihmistä, joka on muuttanut käsitystäsi.4. Et ole koskaan ajanut tien ”väärää puolta”.5. Et ole koskaan syönyt kalaa samasta merestä, jossa olet uinut.6. Et ole koskaan tanssinut kuten elokuvissa.7. Et ole koskaan osallistunut mielenosoitukseen.8. Et ole koskaan tilannut vieraalla kielellä kahvia.9. Et ole koskaan harrastanut vieraassa maassa seksiä.10. Et ole koskaan kerännyt leimoja passiisi.11. Et ole koskaan kastanut varpaitasi mereen maailman toisella puolella.12. Et ole koskaan syönyt mitään outoa.13. Et ole koskaan tilannut ravintolassa annosta, jota et osaa edes lausua.14. Et ole koskaan matkustanut maiden rajojen yli junalla.15. Et ole koskaan ollut pilvessä Amsterdamissa.16. Et ole koskaan katsonut auringon nousua toisessa maassa.17. Et ole koskaan uinut vesistössä, jonka nimeä et osaa lausua.18. Et ole koskaan tehnyt kielisuudelmaa vierasta kieltä puhuvan kanssa.19. Et ole koskaan astunut kirkkoon, joka on kotimaatasi vanhempi.20. Et ole koskaan laulanut vieraan maan kansallislaulua.21. Et ole koskaan katsonut urheilupeliä vieraan kielen selostuksella.22. Et ole koskaan kiivennyt talojen katoille ihastelemaan maisemia.23. Et ole koskaan käynyt kristinuskoa edeltävissä paikoissa.24. Et ole koskaan ottanut matkalehtien valokuvien veroisia otoksia.25. Et ole koskaan katsellut yksin vieraan maan meininkiä ja ihmisiä.26. Et ole koskaan kävellyt tuntikausia ilman tiettyä määränpäätä.27. Et ole koskaan mennyt bileisiin, joissa et tunne ketään.28. Et ole koskaan nukkunut hostellissa viiden vieraan ihmisen kanssa.