Netflixille jättisopimus Comcastin kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkossa televisiosarjoja ja elokuvia suoratoistona jakeleva Netflix on saavuttanut suosiotaan ensin pikkuaskelin Yhdysvalloissa, kunnes se rantautui myös muualle maailmaan. Osa Netflixin katsojista on moittinut palvelua vanhasta elokuvatarjonnasta ja köyhästä televisiosarjavalikoimasta.

Associated Press uutisoi, että Netflix on nyt solminut yhteistyösopimuksen Yhdysvaltojen suurimman kaapelitelevisioyhtiön ja toiseksi suurimman internet-yhteyksien tarjoajan Comcast Corporation kanssa. Yhteistyön avulla pyritään tarjoamaan asiakkaille entistä nopeammat yhteydet suoratoistoon ja sopimus vaikuttaa ensisijaisesti Yhdysvalloissa tapahtuvan katselun laatuun. Nähtäväksi jää, vaikuttaako sopimus tulevaisuudessa myös palvelun sisältöön.

Sopimuksen laatimisen ajankohta on kuitenkin mielenkiintoinen, sillä Comcast julisti ostaneensa Time Warner Cablen -yhtiön päivää aiemmin 45 miljardilla dollarilla. Maailman suurin nettitelevisio Netflix ohitti viime vuonna jättimediayhtiö HBO:n käyttäjämäärällään. Netflixiä käyttää noin 44 miljoonaa asiakasta, BBC kertoo. Saavutus on kunnioitettava, sillä Netflixin historia alkoi vasta vuonna 1997, eli monta vuotta myöhemmin kuin HBO-kanavan, joka on perustettu jo 1972. Netflix aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2012.