Ryanairin hurja suunnitelma: Euroopasta Yhdysvaltoihin 10 eurolla!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair on päätynyt toisinaan uutisiin vähemmän mairittelevissa merkeissä. Kritiikkiä on aiheuttanut esimerkiksi yhtiön tapa pyytää lisämaksua mitä erikoisempien asioiden varjolla. Tuore uutinen tulee kuitenkin varmasti monille matkailijoille positiivisena tietona.

The Independent -lehden mukaan RyanAirin toimitusjohtaja Michael O’Leary on ilmoittanut yhtiön suunnittelevan lentomatkojen aloittamista Euroopasta Yhdysvaltoihin. Miehen mukaan mannertenväliset lennot alkaisivat niin pian, kuin yhtiö onnistuu hankkimaan itselleen tarpeeksi uusia koneita.

Ryanair tarjoaisi lentoja Euroopasta New Yorkiin ja Bostoniin jopa 7 – 10 euron hintaan per suunta. Lennot lähtisivät 12 – 14 Euroopan suurkaupungista. Suunnitelmien kerrotaan toteutuvan mahdollisesti noin neljän tai viiden vuoden aikana.

Lentoyhtiöiden välinen kilpailu mannertenvälisten lentojen suhteen onkin selkeästi kiihtymässä. Taannoin Norwegian-lentoyhtiön uutisoitiin avaavan uusia reittejä Yhdysvaltoihin. Norwegian aloittaa kevään 2014 aikana lennot muun muassa Oslon ja Los Angesin sekä Tukholman ja San Franciscon välillä.