Leffatähden raju valinta: Oma lapsi tai skientologit!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijätär Leah Remini tunnetaan etenkin roolistaan suosikkikomediassa Kellarin kunkku. Neitokainen nousi taannoin otsikoihin erottuaan skientologien riveistä. Eroamisen päätöksen takana oli kirkon vuosien kuulustelu ja aivopesu. Nyt on paljastunut lisää tietoa.

BuzzFeedin tekemän haastattelun mukaan nainen on käynyt kirkosta eroamisen jälkeen läpi rankan aikakauden, jonka aikana hän on joutunut miettimään elämänarvonsa uusiksi. Hän ei tahdo olla katkeroitunut ex-skientologi, mutta kertoo suurimmaksi kirkosta eroamisen syyksi oman 9-vuotiaan Sofia-tyttärensä.

Hän paljastaa, että joutui periaatteessa valitsemaan tyttärensä ja kirkon välillä. Leah vietti liikaa aikaa skientologian parissa ja vaikka kirkko vaati uskontoa olemaan aina etusijalla jäsentensä elämässä, tahtoi Leah taistella aatetta vastaan. Perhe on aina numero yksi.

Leah on joutunut itse kasvamaan skientologien ympäröimänä. Hän tiesi, että pian myös Sofia joutuisi kirkonmiesten tiukkoihin kuulusteluihin, eikä hän voinut hyväksyä asiaa ja katsoi eroamisen parhaimmaksi vaihtoehdoksi lapsensa kannalta. Ilmiö ei ole uusi skientologien keskuudessa, esimerkiksi Katie Holmes erosi Tom Cruisesta, koska tahtoi suojella lastaan uskonnolta.

Skientologia on yhdysvaltalaisen tieteiskirjailija L. Ron Hubbardin ajatuksiin perustuva uskonto ja satoja miljoonia dollareita vuosittain tahkoava yritys. Hubbard kirjoitti skientologian koko uskonnon perustana pidetyn tarinan vuosina 1966 — 1967 Las Palmasissa. Hän piti sitä yhtenä elämänsä suurista saavutuksista. Kirjeessään vaimolleen Hubbard kertoo, että hän avusti tutkimusta juomalla suuret määrät rommia ja ottamalla piristäviä ja rauhoittavia lääkkeitä.