Maailman taitavin barista mykistää – kahviannoksesta silkkaa taidetta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kahvikulttuuri on vahva, sillä me olemme väkilukuun suhteutettuna yksi maailman suurimmista kahvinjuojamaista. Siitä huolimatta barista-kulttuuri ei ole noussut Suomessa kovin vahvaksi, ja asiakas saa aihetta ihmettelyyn, jos cappuccinon pintaan on vedetty pari viivaa.

Nyt verkossa nähdään maailman taitavimpiin lukeutuvan baristan mykistäviä taidonnäytteitä, joista jokainen barista voi ottaa opikseen. Mike Breach on nimittäin varsinainen baristataiteilija, sillä hän loihtii kahviannosten pintaan uskomattoman upeita taideteoksia.

Julkkisten ja asiakkaiden muotokuvien lisäksi Breach taiteilee kahveihin muun muassa maisemakuvia. Tällaisten teosten juominen mahtaa olla vaikeaa, sillä samalla teos tuhoutuu lopullisesti. Onneksi Mike on kuvannut töitään ja julkaissut kuvia runsaasti verkossa.