Harry Potteria lukemattomat yrittivät kiteyttää tarinan – näin meni metsään

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tietyt asiat kuuluvat yleissivistykseen, kuten esimerkiksi J. K. Rowlingin Harry Potter -kirjasarja. Nyt Buzzfeed kuvasi videolle ihmisiä, jotka kertovat kyseisestä kirjasarjasta ilman, että tietävät siitä yhtikäs mitään. Lopputulos on kaameaa ja hauskaa katseltavaa.

YouTube
YouTube

On varsin noloa, että eräs mies väittää Harry Potterin olevan Lontoossa oleva poika, jonka huoneeseen tulee eräänä päivänä hirviö. Se piirtää hänen otsaansa salama-arven muotoisen merkin. Erään naisen suusta kuullaan vähintään yhtä huvittavaa tarinaa. Hänen mukaansa pöllö lentää Potterin talon luo ja kertoo pojalle, että tämä on noita. Naisen mielestä Tylypahkassa on omat tupansa söpöille, pahoille ja yleiskilteille velho-oppilaille.

Todellisuudessa Harry Potter sai salama-arven siitä, että kirjasarjan pahis Voldemort yritti tappaa hänet vauvana. Hän sai tietää olevansa velho, kun Hagrid tuli tuomaan hänelle henkilökohtaisesti kirjeen Potterin kasvattiperheeseen. Kirjasarjassa Tylypahkan tuvat tunnettiin nimillä Rohkelikko, Puuskupuh, Korpinkynsi ja Luihuinen.