Auts! Näinkin nolosti voi suorassa uutislähetyksessä sattua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutismokista suurin osa päätyy katsojien toimesta verkkoon, ja niitä julkaistaan paljon YouTubessa. Monista kommelluksista tulee siten myös kansainvälisiä nettihittejä. Myös suomalaiset televisiokanavat ovat joskus koostaneet kömmähdyksistä hauskoja videopätkiä arkistoihinsa.

YouTube
YouTube

Nyt näemme helmikuun parhaimmat uutismokat Yhdysvalloista, ja kömmähdysten linja jatkaa alkuvuoden tuttua linjaa. Toimittajat raportoivat poikkeuksellisista sääolosuhteista ja kinosten keskeltä. Kommelluksissa kaadutaan kaduille ja meinaapa eräs toimittaja jäädä jopa romahtavan seinän alle.

Suorissa uutislähetyksissä on aina vaarana, että kotikatsomoihin päätyy odottamattomia tilanteita. Yleisimmät mokailut liittyvät reporttereiden sanoissa sekoilemiseen. Suomessakin on todistettu usein toimittajien tekemiä mokia, kun jotkut henkilöt ovat vahingossa kiroilleet kameroille ja osa on jopa tippunut tuolilta.