Elokuva-arvostelussa Talvinen tarina

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Myyttinen New York on toiminut vuosien saatossa elokuvaviihteessä ja kirjallisuudessa monenlaisten tarinoiden näyttämönä. Maagista realismia pursuileva Talvinen tarina kuuluu tällaisiin kertomuksiin, joissa todellisuutta on mehustettu annoksella fantastisia elementtejä. Elämä ei voi olla tylsää, jos kaupungissa mellastavat enkelit, demonit ja itse Saatana.

Kosmisen taistelun kenttänä Iso Omena toimii monessa tasossa. On olemassa kohtalon kulku, joka on kirjattu jokaiselle jo ennen syntymää. Ajoittain tapahtuvat ihmeet voivat huipentaa kaiken, mikä ihmisyydessä on hyvää. Käytännössä paha puoli heittää kuitenkin vastusta kehiin, eikä ongelmilta voi välttyä. Mikä on taskuvaras ja mekaanikko Peter Laken (Colin Farrell) ihme?

Hän on tekemässä ryöstöä Upper West Sidella, kun törmää kuolemansairaaseen kartanon tyttäreen, Beverly Penniin (Jessica Brown Findlay). Rakkaus muuttaa miehen elämän, ja pakottaa kulkemaan kohti totuudellisuutta ja hyveellisyyttä – aikaisemmat vinkeet eivät enää käy. Akiva Goldsmanin parituntinen mielikuvitusmatka toisenlaiseen New Yorkiin on kiehtovaa katseltavaa.

Fantasian ystävät osannevat arvostaa elämän ja kuoleman vakavuudella pelaavaa juonikulkua, jota höystetään jumalallisilla auttajilla ja demoniosaston pahiksilla. Muun muassa Russell Crowe antaa panoksensa jälkimmäisellä osastolla kiitettävästi, vaikkakin miehen näyttelytyylistä ei revitä sinänsä irti mitään uutta. Sydänliekillä käyvää huumoria ja viisauden sanoja kaipaaville pakkovalinta.

Lajityyppi: Draama, romantiikka, fantasia

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Ohjaaja: Akiva Goldsman

Pääosissa: Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly, Russell Crowe, William Hurt, Will Smith, Eva Marie Saint.

Ensi-ilta: 21.2.2014

Kesto: 1h 58 min

Ikäraja: 12

Pisteet: 4/5