Valkohai saalisti tyylikkäästi hylkeen – harvinainen näky videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valkohait voivat kasvaa jopa kahdeksan metrin pituiseksi ja kahden tonnin painoiseksi. Ne ovat maailman kookkaimpia petokaloja ja saattavat elää jopa 70-vuotiaaksi. Valkohait ovat lihansyöjiä ja ravintoon kuuluvat muut meressä elävät lajit.

Nyt verkkovideolla nähdään suuren rustokalan esimerkillinen saalistustilanne, kun valkohai nappaa vedessä uiskennelleen hylkeen hampaisiinsa valtavalla voimalla pinnan alta ilmaan hypäten. Jopa paikan päällä olleet turistit tuntuvat olevan tapauksesta yllättyneitä.

– Booyakasha, huutaa eräs mies kovaan ääneen videolla.

Valkohaiden saalistustapa perustuu videolla nähtyyn liikkeeseen, kun niiden tarkoituksena on metsästää vedenpinnalla tai sen läheisyydessä uivia eläimiä. Ne hyökkäävät saaliiden kimppuun alapuolelta ja syöksyvät valtavalla voimalla kohti saalistaan repien sen kappaleiksi terävillä hampaillaan. Video on kuvattu Kapkaupungin satamassa Pöytälahdella.