Hyvästi Sveitsin armeijan linkkuveitsi – nyt käytetään kännykkää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sveitsin armeijan linkkuveitset ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja monityökaluja, joissa yhdessä taskuveitsessä on useita eri toimintoja. Perinteinen taskutyökalu sisältää veitsen lisäksi sakset, kynsiviilan ja pinsetit. Uusimmissa malleissa on myös USB-tikku.

YouTube
YouTube

Nyt Sveitsin armeijan upseerien käyttämille kääntöveitsille on tullut haastaja yllättävältä taholta, kun markkinoita valtaa IN1-kännykkäkuoret. iPhone 5-malleille suunnitellut kuoret näyttävät muuten normaalilta suojalta, paitsi kuoren sisään on upotettu pieni työkalusarja. Mukana on hammastikku, sakset, pinsetit, kynsiviila, kaksi kynää ja ruuvimeisseli.

Monien onneksi tuote on myös lentokenttätarkastajien hyväksymä, joten sitä ei takavarikoida aseena edes matkustettaessa. Vaikka setistä puuttuu kokonaan teräaseet, ovat sen osat hyödyllisiä päivittäin. Kaiken lisäksi kuorista saa puhelimelle kestävän suojan.