Viimeinkin! Moottoripyöräilijöille äänentoisto kuntoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Autoradioiden historia on alkanut jo vuosikymmeniä sitten, jolloin Suomessakin järjestettiin vielä kursseja autoradion käyttämiseen. Sittemmin alalla on tapahtunut paljon, mutta lähinnä autojen äänentoiston saralla. Moottoripyöräilijät ovat joutuneet kuuntelemaan musiikkia kuulokkeilla.

Rockatoo
Rockatoo

Nyt tilanne on muuttunut, kun saksalainen Rockatoo-yritys on lanseerannut uudenlaisen HEADWAY-järjestelmän, jossa koko kypärä muuttuu äänentoiston apuvälineeksi, eli käytännössä yhdeksi suureksi kaiuttimeksi. Kaiken lisäksi laite sisältää kypärän visiiriin tulevan HUD-näytön, joka näyttää esimerkiksi kartan ja nopeuden.

Käytännössä kyseessä on pienikokoinen lisälaite, joka kiinnitetään kypärän takaosaan. Puhelimeen laite on yhteydessä Bluetoothin välityksellä. Laite käyttää värinää välittääkseen ääntä kuljettajan korviin kypärän välityksellä. Tuotteen kehittelyyn kerätään parhaillaan varoja yhteisöllisesti.