Kännykkään kännilukko – avautuu vain juopuneelle!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pujahdat perjantain työpäivän jälkeen muutamalle huurteiselle, siitä suoraan toiseen baariin häppäreille ja kotiin hoiperrellaan vasta valomerkin tai jatkojen jälkeen. Seuraavana päivänä huomaat, että olet lähetellyt puhelimen täydeltä känniviestejä niin exille kuin nyxille. Tuttu tilanne?

Vimeo
Vimeo

Moni saattaisi tässä tilanteessa toivoa, että puhelimeen olisi asennettu alkolukko, joka ei aukeaisi promillen huuruisen puhalluksen jälkeen. Asiaa kannattaa kuitenkin ajatella laatikon ulkopuolelta siten, että humalassa ihminen on yleensä avoimempi ja suorasukaisempi. Lopulta kaiken avautumisen voi panna kännin piikkiin ja pieni morkkis saattaa vain asettaa elämää takaisin oikeille urille ikään kuin muistutuksena.

Nyt markkinoille on tullut puhelimeen asennettava alkometri, joka takaa, että puhelin ei ole käytettävissä ennen kuin henkilö puhaltaa tarpeeksi alkoholihöyryjä mittariin. LIVR-nimisen sovelluksen takana oleva teknologia on ikään kuin päinvastainen nykyisten alkometrien kanssa.

Sovellus yhdistää lähellä toisiaan juopottelevat ihmiset keskenään ja puhelimella voi pelata vaikkapa totuutta ja tehtävää. Samalla sovellus kertoo, missä on parhaimmat paikat illan viettämiseksi. Illan käyttöhistorian ja sekoilut voi pyyhkiä sovelluksessa olevan Blackout-napin avulla, mikäli seuraavana aamuna ei tahdo muistaa, mitä tuli tehtyä. Sovellus antaa mahdollisuuden panna lekkeriksi sosiaalisessa mediassa ilman, että kaikki Facebookissa tai Twitterissä olevat sukulaiset ja ystävät joutuisivat seuraamaan statuspäivityksiä tai viestejä.