Italialaiset lähettivät jälkiruokaa avaruuden rajamaille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin pumpattavasta Barbarasta, joka lähetettiin avaruuteen. Maapallon ilmakehän ulkopuolelle ovat päässeet myös Hello Kitty, hampurilainen, leluveturi, LEGO-ukkeli ja oluttölkki. Lähettipä joku taannoin myös kännykkänsä tähtitaivaalle. Nyt italialaiset kokeilivat samaa.

YouTube
YouTube

Kuten arvata saattoi, lähettivät saapasmaan miehet avaruuteen ruokaa. Tällä kertaa avaruusmatkalle pääsi canolli-jälkiruoka. Canolli-avaruusseikkailijan takana ovat sisilialaiset Fabio Leone ja Antonella Barbera, jotka tahtoivat tempauksellaan parantaa kotisaareensa liittyviä mielikuvia.

Jälkiruoka kiinnitettiin heliumpalloon, jossa oli mukana kaksi kameraa ja GPS-paikannin. Jälkiruoan emoalus oli rakennettu jäätelöpaketista, mikä suojasi kameran pattereita jäätymästä -45°C pakkasessa. Canolli nousi reilun 32 kilometrin korkeuteen ja laskeutui pallon räjähdettyä 24 kilometrin päähän nousupaikastaan.