Kurt Cobainin omaisuutta myynnissä – ilmoitus kuohuttaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Julkkisten fanit maksavat toisinaan suuriakin summia idoleilleen kuuluneesta omaisuudesta, vaikka kyseessä olisi käytännössä muuten arvotonta roskaa. Nyt itseään Nirvana-yhtyeen Kurt Cobainin entiseksi kämppäkaveriksi itseään väittävä henkilö myy rokkarin omaisuudeksi kuvailemaansa rihkamaa.

Alex-niminen mies kertoo Craigslist-sivulle jättämässään ilmoituksessa tunteneensa Cobainin 90-luvulla, ja soittaneensa tuolloin basso Gruntruck-nimisessä yhtyeessä. Miehen mukaan Kurt Cobain asui tuolloin samassa seattlelaisessa kommuunissa hänen kanssaan. Alex kertoo rokkarin jääneen hänelle velkaa vuokran maksamisesta, ja jättäneen tavaroitaan asuntoon pantiksi.

– Hän ei tullut ikinä takaisin. Sitten hänestä tuli kuuluisa eikä hän oikeastaan enää jutellut kanssamme koska Courtney Love ei ikinä pitänyt meistä. Mutta Courtney on kusipää, joten emme tunne kaunaa Kurtia kohtaan, ilmoituksessa selvitetään.

Mikäli Alexin tarina on erikoinen, ovat sitä myöskin esineet joita hän kaupittelee Kurt Cobainille kuuluvana. Myytävien esineiden joukossa on 1990-luvulla suosittu Swatch-tuplapuhelin, jonka avulla kaksi ihmistä voi osallistua samaan puheluun. Myynnissä on myös Kingman-niminen elektroniikkapeli ja sukset, joiden avulla Alex kertoo Kurtin yrittäneen opetella laskettelemaan.

– Siteet ovat aika löysät, mutta ne ovat hyvät sukset. Tietenkin ne ovat vielä coolimmat koska ne ovat Kurtin, Alex kuvailee.

Alex kaupittelee Kurtin omaisuudeksi väittämiään esineitä melko edullisesti. Niiden hinnat ovat 25 dollarin, eli noin 18 euron, ja 80 dollarin, eli noin 60 euron välillä.