Eric Prydz kiinnitettiin Summer Sound Festivaliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa lähinnä pienillä klubikeikoilla aiemmin esiintynyt elektronisen musiikin tähti Eric Prydz esiintyy ensi kesänä Summer Sound Festival -tapahtumassa. Viime vuonna yli 30.000 juhlijaa kerännyt Summer Sound Festival järjestetään Helsingissä 18. – 20. heinäkuuta.

Pääosin Pryda ja Cirez D -nimillä musiikkinsa julkaisevan Eric Prydzin Call On Me nousi vuonna 2004 listaykköseksi brittilistalla, ja siitä tuli maailmanlaajuinen superhitti. Suurin huomio keskittyi kuitenkin ilman Prydzin lupaa tehtyyn musiikkivideoon, jota artisti ei itse hyväksynyt.

Artisti ei ryhtynyt paistattelemaan videon ja kappaleen tuoman julkisuuden valokeilassa, vaan siirtyi takaisin studioon. Seuraavaksi Prydz sai maailman ensimmäisenä artistina luvan samplata Pink Floydia. Tuloksena syntynyt Proper Education oli Call On Men tavoin superhitti, ja pian sen jälkeen seurasi tanssihitti Pjanoo.