6 hyvää syytä jatkaa unelmien tavoittelemista – älä luovuta!

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Unelmien elätteleminen voi tuntua joistakin ihmisistä naiivilta, koska idealistit tuntuvat ajoittain laukovan suustaan Disney-elokuviin sopivia hokemia. Kaikki on mahdollista, elämässä on taikaa ja usko ihmeisiin -lausahdukset eivät välttämättä lämmitä kaikkien mieliä, mutta niissä on myös ripaus totuutta.

Jos asiaa ajattelee pidemmälle, niin mikä on laulajan tai kirjailijan urasta haaveilevan ihmisen toinen vaihtoehto, mikäli hän hylkää unelmansa? Jokainen on joskus törmännyt maansa myyneisiin harmaisiin unissakävelijöihin ja henkilökohtaisessa alhossa rypeviin kadunmiehiin. Vaikea sanoa yksiselitteisesti, mikä on kunkin ihmisen itsensä kieltämisen hinta.

Koko skenaarion pohtiminen tuo kuitenkin masentavan perustunteen. Elämän on tarkoitus olla inspiroivaa, pulppuilevaa virtaa. Yleisin syy yrittämisen lopettamiseen on epäonnistumisen pelko. Vaikka ihminen ampuisi nuolensa kohti tähtiä, ja koko suunnitelma torpedoituisi jostain syystä, aina voi yrittää uudestaan.

Virheistä oppimalla samoja mokia ei toista enää uudestaan, ja jälleen ihminen voi olla entistä lähempänä unelmaansa. Monet menestyjät ovat tunnettuja siitä, että heillä on ollut aina kykyä visualisoida asioita pidemmälle, jopa vuosia eteenpäin. Vaikka tulevaisuus siintää kaukana edessä ja se on alati muuttuva alue, päätöksen tekeminen on jo alku sille, että jotain uutta on tulossa.

Omia uskomuksia on pakko muuttaa, jos todella aikoo toteuttaa unelmansa. Unelma kuulostaa ehkä mahdottomalta, koska tämänhetkiset ajatukset ja tunteet eivät pysty sulattamaan niin suuren hyvän läsnäoloa elämässä. Monet lifestyle-gurut puhuvat siitä, että tyhjentämällä mielen luot tilaa unelmien elämälle. Manifestaation voima on siinä, että se mitä pohjimmiltaan uskot ja tunnet, toteutuu muodossa tai toisessa.

Jos siis ihminen haluaa laulajaksi tai kirjailijaksi, hänen on syytä herätä joka aamu siihen ajatukseen ja tunteeseen kuin olisi jo alansa suuri tähti. Ennen pitkää oma maailma alkaa muovautua muistuttamaan sitä, miten sen itse näkee. Uskomukset heijastuvat toisista ihmisistä – kun otat unelmasi vakavasti, myös muut ihmiset aistivat sinusta säteilevän voiman ja ilon.

Mitä tahansa voi tapahtua sille, joka uskoo ja luottaa. Vaikka ympärillä olisi ihmisiä, joiden maailmankuvaan oma menestyksesi ei mahdu, todista heidän olevan väärässä. Suurimmat ja menestyneimmät yritykset on perustettu yksinkertaisen idean pohjalta, joka oikein kapitalisoituna ja suunniteltuna on tuottanut miljoonaomaisuuden perustajilleen. Joku nousee laumasta yksilönä esiin joka päivä – oletko se tänään sinä?