Fanipaitojen tulevaisuus – paita välittää pelaajan tuntemukset kentältä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet urheilufanit pitävät mielellään suosikkiurheilijansa nimellä ja pelinumerolla varustettuja fanipaitoja. Uuden keksinnön avulla kaikista fanaattisimmilla urheilun ystävillä on pian mahdollisuus kokea, mitä heidän suosikkiurheilijansa tuntevat pelin aikana.

YouTube
YouTube

Foxtel-nimisen australialaisyhtiön kehittelemä älyvaate antaa faneille mahdollisuuden tuntea kirjaimellisesti urheilijan kentällä kokemat fyysiset tuntemukset. Tämän mahdollistavat paidassa olevat sensorit, jotka reagoivat älypuhelinsovelluksen vastaanottamaan, pelaajan paidan vastaavien sensorien lähettämään tietoon.

Tulevaisuuden fanipaidan kautta urheilun ystävät pääsisivät siis tuntemaan pelaajan nopeutuneen sykkeen, hänen kentällä vastaanottamansa iskut ja jopa uupumuksen tunteen. Toistaiseksi älypaidoista pääsevät nauttimaan ainoastaan australialaiset jalkapallon ystävät. Ehkäpä pian kuitenkin suomalaisetkin pääsevät tuntemaan esimerkiksi jääkiekon pelaajien vastaanottamat taklaukset ja hampaisiin osuvat mailat.