Oletko liian kiireinen katsomaan ympärillesi? Luonnosta löytyy mykistävää kauneutta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koska viimeksi muistat laskeneesi taivaalla lentävien lintujen määrää? Oletko pitkään aikaan kävellessä todella katsonut näkemääsi sen sijaan, että suunnittelet muita asioita? Muistatko miltä lumi tuntuu lapaseen puristettuna? Ihmiset kuluttavat ajatuksensa päivittäin menneeseen ja tulevaan, mutta harvoin nauttivat juuri siitä hetkestä missä elävät.

Nicholas Buer tahtoi taltioida videolle maailman kiertokulun kauneimman mittarin – auringonlaskun ja -nousun. Hän matkusti kahdeksi viikoksi Pohjois-Chileen San Pedro de Atacamaan, joka on 2.600 metrin korkeudessa sijaitseva aavikkokaupunki. Nicholas tahtoi nähdä elämänsä kauneimman maiseman ja onnistui myös ikuistamaan sen muille.

Hän valitsi vierailunsa ajankohdaksi hetken, jolloin Venus-planeetta sijaitsee lähes Linnunradan keskellä. Sama ilmiö toistuu vain kahdeksan vuoden välein. Tuloksena syntyi upea 2,5 minuuttia kestävä time-lapse -video maapallon kauneudesta. Henkeäsalpaava maisemakatsaus muistuttaa jokaisen mieleen sen ihanuuden, joka meitä ympäröi, mutta liian usein unohtuu. Koska olet viimeksi nähnyt auringonnousun ja -laskun saman päivän aikana?