Stara Malesia

Matkailu Viihdeuutiset

Hyvästit sanakirjoille – symbolipaidalla kommunikoidaan ilman yhteistä kieltä

Matkustellessa vieraiden kielien osaaminen tulee todella tarpeeseen. Kielitaidottomuuden ei pitäisi kuitenkaan olla este matkalle lähtemiseen, minkä vuoksi miehet saivatkin idean uudenlaiseen matkustajille tarkoitettuun lyhythihaiseen paitaan.

Iconspeak-vaatemerkki tekee paitoja ja toppeja, jotka auttavat kielitaidottomia matkustelijoita kommunikoimaan vieraassa maassa paikallisten kanssa. Paidan etupuolella on neljäkymmentä pientä ikonia, jotka ovat kaikki helposti ymmärrettäviä kuvia maasta ja kulttuurista riippumatta.

Paidassa olevien kuvien avulla henkilö pystyy kielimuurin sattuessa kysymään helposti tietä, kyytiä, kellonaikaa, majapaikkaa, ravintolaa, hintaa ja useampaa kymmentä muuta asiaa. Kuvallinen paita auttaa myös rikkomaan jään siinä tapauksessa, että matkustelijaa tai paikallista hävettää esimerkiksi englanninkielen osaamattomuus.

Matkailu

Varaton mies lähti matkustelemaan – tienannut matkablogillaan jo miljoonan!

Pohjois-Irlantilainen Johnny Ward on rikastunut kiertelemällä maailmaa. 31-vuotias mies päätti kolme vuotta sitten lähteä matkustelemaan, vaikka hänen säästönsä eivät olleet riittävät hänen suunnittelemaansa matkaan.

Matkakuume oli niin kova, että mies päätti, ettei hän anna varattomuuden estää häntä toteuttamasta unelmiaan. Matkalla ollessaan Johnny alkoi kirjoitella matkusteluunsa liittyvää blogia ystäviensä kannustamana.

Daily Mail -lehden mukaan Wardilla ei ollut mitään kokemusta blogin kirjoittamisesta ja hän kertoi, että hänen taitonsa käyttää teknologiaa olivat samalla tasolla kuin hänen isoäitinsä. Siitä huolimatta hän ryhtyi tuumasta toimeen ja loihti OneStep4Ward-blogin.

Johnnyn iloksi hänen blogistaan tuli suosittu ja pian hän huomasi, että hän alkoi tienata kirjoitteluillaan hyvin. Lopulta hän perusti Step4Ward-matkailusivuston ja siitä lähtien rahantuloa on ollut vaikea estää. Sivustolla mies on tienannut jo yli miljoona dollaria.

Ward on ylpeä menestyksestään ja hänen mukaansa mitään ei olisi koskaan tapahtunut, jos hän olisi jäänyt Irlantiin palkkatyöhönsä. Olemalla omaperäinen ja seikkailunhaluinen mies on onnistunut tienaamaan omaisuuden. Johnnyn mukaan parasta hänen seikkailussaan ei ole ollut menestys, vaan matkailu ja siihen liittyvät kokemukset.

Being a tourist in #JinLi old street in #Chengdu, #China before my 43 hour train to #lhasa, #tibet!

Kuva, jonka Johnny Ward (@onestep4ward) julkaisi

Matkailu

23-vuotias elää unelmaelämää matkabloginsa avulla

Tänä päivänä blogin kirjoittaminen on todella yleistä ja moni taitava valokuvaaja, kiinnostava persoona tai kirjoittaja, jolla on sana hallussaan on pystynyt tekemään bloggaamisesta jopa ammatin itselleen. Näin kävi myös australialaisella Brooke Sawardilla.

23-vuotias Saward elää monien ihailemaa elämää, jota vain harva pääsee elämään. Saward pakkasi laukkunsa valmistuttuaan koulusta ja lähti valloittamaan maailmaa. Hän alkoi kirjoittamaan matkustamisesta blogia, jonka suosio alkoi rahoittamaan naisen matkustelua.

Nykyään Sawardin Wanderlust-niminen blogi on niin suosittu, että se pitää naisen tien päällä jatkuvasti. Useiden lentoyhtiöiden, matkatoimistojen ja hotelliketjujen kanssa solmitut yhteistyösopimukset ovat auttaneet Sawardia rahoittamaan unelmamatkansa. Hän on päässyt näkemään uskomattomia paikkoja, joita hänen bloginsa ja Instagram-tilinsä esittelevät henkeäsalpaavien kuvien muodossa.

My first ever visit to the Grand Canyon!

Kuva, jonka Brooke saward (@worldwanderlust) julkaisi

For sure The best experience of my travel life to date. Just flew over Victoria Falls in Zambia and Zimbabwe (!!)

Kuva, jonka Brooke saward (@worldwanderlust) julkaisi

Airport wisdom for the day.

Kuva, jonka Brooke saward (@worldwanderlust) julkaisi

How's the serenity? @tablebayhotelsa #CapeTown #SA

Kuva, jonka Brooke saward (@worldwanderlust) julkaisi

Touristing so happy to be back in the city for a few days and can't wait to meet my NY readers this Saturday!

Kuva, jonka Brooke saward (@worldwanderlust) julkaisi

Can't believe I'm STANDING this close to white rhino. Check out the full story on snapchat: Brookesaward

Kuva, jonka Brooke saward (@worldwanderlust) julkaisi

Matkailu

Mies löysi viimein exänsä kaiman – matkakumppaniksi maailman ympäri!

Kerroimme aiemmin tapauksesta, jossa Kanadan Torontossa asuvalle Jordan Axanille kävi huonosti erotessaan tyttöystävästään juuri ennen yhteistä matkaa. Kyseessä on maailmanympärysmatka, jonne mies ryhtyi etsimään seurakseen samannimistä tyttöä kuin hänen entinen tyttöystävänsä.

Axani on nyt löytänyt itselleen matkakumppanin eikä lippu mene hukkaan. Elizabeth Gallagher -nimisiä hakijoita matkaseuraksi ilmoittautui yhteensä 18 kappaletta, joista Axani valitsi yhden. Matkalle valittu 23-vuotias Gallagher on Nova Scotiasta kotoisin ja kertoo, että hän ei etsi romanssia.

– Minulla on vakava parisuhde ja olemme olleet poikaystäväni kanssa kauan yhdessä. Me suunnittelemme yhteisen talon ostamista ja meillä on koiranpentukin, joten en etsi tällä hetkellä suhdetta, Gallagher kertoo New York Post -lehden mukaan.

Gallagherin poikaystävä ei ole innoissaan siitä, että toinen mies vie hänen tyttöystäväänsä ympäri maailmaa joulun ja uudenvuoden aikaan. Marriott International on kuitenkin pitänyt huolen siitä, että matkustava pari on saanut vaihdettua yhteiset huoneet erillisiksi heidän matkansa ajaksi.

Axani on pahoillaan siitä, että hän ei voinut ottaa jokaista matkalle hakenutta tyttöä mukaan. Axani sai heidän ansiostaan kimmokkeen perustaa A Ticket Forward -nimisen hyväntekeväisyyskohteen, joka kerää matkarahaa vähätuloisille ihmisille.

Viihdeuutiset

Ohhoh, näin kummallisia esineitä ihmiset pakkaavat matkoille

Matkalle lähtiessä kannattaa pakata mukaan ainoastaan tarpeelliset tavarat, jotta laukkujen kilorajat eivät ylity ja lisämaksuja synny. Kengistä löytää paljon tyhjää tilaa pikkuvaatteille, ja muutenkin mukaan otettavat tekstiilit kannattaa rullata tiiviisti tilan säästämiseksi.

Send My Bag -sivusto on nyt listannut kummallisimmat esineet, joita ihmiset ovat ottaneet reissuillensa mukaan. Eräs nelikymppinen nainen pakkaa matkalaukkuunsa aina kehystettyjä kuvia kissoistaan. Rakkaiden lemmikkieläinten kuvat vielä ymmärtäisi jotenkin, mutta kaikki kuvien kissat ovat kuolleita. Nainen väittää, että saa kuvien avulla lemmikit pääsevät matkoillensa mukaan. Toinen reissumies ottaa aina mukaan seinäkellonsa, koska on tottunut nukahtamaan sen tikittävään ääneen.

Eräs mies on puolestaan päättänyt jättää matkatavaroiden sisällön niin suppeaksi, että pystyy aina kantamaan omia käsipainojaan reissussa mukana. Yhtä hullulta kuulostaa nainen, joka raahaa miehensä tuhkauurnaa kaikille matkoille mukanaan. Toinen omituinen pakkaa puolestaan matkalaukkunsa täyteen sipsejä, joihin hän on pahasti koukussa.

Riippuvuudet saattavat säädellä ihmisten elämää niin paljon, että jopa heidän matkalaukkunsa sisältö määräytyy addiktion mukaan. Listalle pääsevät muun muassa nainen, joka rakastaa hiplata lampaanvillaa ja kantaa sitä siksi aina mukanaan. Myös tulipaloja pakonomaisesti pelkäävä mies on turvautunut kantamaan matkoillaan omaa vaahtosammuntina kassissa. Omituisin esine lienee kuitenkin erään parikymppisen naisen kanniskelema karvakasa, joka on hänen täytetty lemmikkihamsterinsa.

Lifestyle Matkailu

Mies kävi maailman kaikissa maissa – ennätyksestä ainutlaatuinen video

Graham Hughes on mies, joka on käynyt jokaisessa maapallon maassa. Mies rikkoi samalla maailmanennätykset toteuttamalla matkansa ilman, että hän istui kertaakaan lentokoneessa. Nyt hän on julkaissut reissustaan uskomattoman neljään minuuttiin tiivistetyn videon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Graham Hughes on kotoisin Liverpoolista. Hänestä tuli viime vuoden marraskuussa maailman ensimmäinen ihminen, joka on vieraillut kaikissa maailman maissa ilman lentämistä. Maailmanympärysmatka kesti yhteensä neljä vuotta.

Hän vieraili 201 maassa ja 15 territoriossa. Punapartainen mies aloitti reissunsa Etelä-Amerikasta, josta hän matkusti Karibian kautta Väli-Amerikkaan, Yhdysvaltoihin ja lopulta Kanadaan. Kanadasta Graham matkusti Eurooppaan, jonka jälkeen mies teki kattavan Afrikan mantereen visiittinsä. Reissu huipentui Aasian eri maiden kautta Tyynen valtameren saarille ja Oseaniaan.

Matkailu

Monet lomailevat aivan väärin – ja tarvitsisivat loman toipuakseen lomasta

Lomakampa pienenee, kalenteri näyttää seuraavien viikkojen aikana tyhjää ja suunnitelmissa siintää aurinkoinen lomamatka etelään. Lomalle lähteminen on mahtava tunne, mutta entä reissulta kotiin palaaminen?

Sanotaan, että lomareissun tekijät tarvitsevat matkansa jälkeen uuden loman vain palautuakseen reissun rasituksista. Nyt tämä on todistettu, sillä Sunshine.co.uk -verkkosivusto teki yli 1.500 brittiläiselle kyselyn, jossa kartoitettiin heidän lomatottumuksiaan.

Tutkimuksessa selvisi, että lomalla itseasiassa levätään arkea vähemmän, ja usein unet jäävät minimiin, sillä reissuilla ollaan koko ajan liikkeessä. Vaikka rentoutuminen on yleensä yksi lomalle lähtijöiden pääasiallisimmista suunnitelmista, todisti kysely lomailijoiden nukkuvan reissuillaan keskimäärin vain viisi tuntia yössä.

Lyhyiden unien syynä pidetään juhlimista ja sitä, että erilaisiin aktiviteetteihin kuten uima-altaalle piti nousta aikaisin ottamaan aurinkoa mahdollisimman vahvan rusketuksen saamiseksi. Toisin sanoen matkailijat ottavat lomallaan reissusta niin sanotusti kaiken irti, jokaistakin minuuttia myöten, eikä nukkumiselle jää sijaa.

Osasyynä unettomuuteen pidettiin liian kuumia nukkumisolosuhteita tai matkailukohteessa olevia häiriöääniä. Aiheesta uutisoineen Femail Firstin mukaan osalla pieniunisuuden syynä oli kahdenkeskisen ajan maksimaalinen saavuttaminen, kun lapset olivat jo nukkumassa. Lomalla pitäisi muistaa aina jättää aikaa myös nukkumiselle, mikäli loman jälkeen mielii palata töihin rentoutuneempana kuin lomalle lähtiessä.