Pikkutyttö syö mattoja – vanhemmat erittäin huolissaan

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Maailmalla liikkuu tarinoita addiktioista, ja yleensä riippuvuus näyttää syntyneen ihmiselle jonkinlaisen trauman jälkeen. Aikuiset tuntevatkin ajoittain vetoa esimerkiksi nukkejen keräilyyn tai patjojen syömiseen. Harvemmin kerrotaan addiktiosta kärsivistä lapsista.

Nyt tällainen tarina on päässyt kuitenkin The Daily Record -sivustolle. Skotlantilainen nelivuotias pikkutyttö Charlotte Cook on syönyt mattoja, sohvanpäällisiä ja omia pehmolelujaan yksivuotiaasta lähtien. Tytöllä on diagnosoitu Pica-oireyhtymä, jonka ansiosta lapsi haluaa järsiä kankaita.

Vanhemmat ovat luonnollisesti huolissaan, miten addiktio vaikuttaa lapsen terveyteen pitkällä tähtäimellä. 42-vuotiaan Nikki-äidin mukaan pahin pelko on, että kangas jää jumiin tytön sisäelimiin.

– Sohvan käsinojat ovat tuhoutuneet ja tyynyt pilalla. Hän söi matot omasta huoneestaan, siskon makuuhuoneesta ja vierashuoneesta. Tämä on erittäin vakavaa. Pelkäämme, että kangas jää jumiin hänen sisälleen ja aiheuttaa vaurioita, kertoi nainen lehdelle.