Tätä internetin keksijä ei varmasti aavistanut

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykymuotoinen internet täytti tällä viikolla 25 vuotta. Tuolloin World Wide Webin keksijänä pidetty Tim Berners-Lee esitteli luonnoksensa internetin tulevaisuudesta julkisesti. Mies piipahti nyt Redditissä aktiivisten netinkäyttäjien haastateltavana.

Yksi redditoreista kysyi, mikä oli yllättävin asia tai syy, miksi ihmiset käyttävät internetiä. Webin kehittelyvaiheessa ei nimittäin välttämättä arvattu, että netti tuo tullessaan vallankumouksen tietojenhakuun. Keksijämiehen vastaus oli The Independent -lehden mukaan yksioikoinen ja selkeä.

– Kissanpennut.

Internet on luonut monia kuuluisia kissajulkkiksia, kuten Marun ja Grumpy Catin. Tim Berners-Lee sanoi, että ei ole itse jakanut kissakuvia netissä, mutta koiran kuvia kylläkin. Kissavideot ovat aikuisviihteen lisäksi netin suosituimpia videoita ja ”cat video” -hakusanalla tulee Googlesta 1,86 miljardia osumaa.