Mikä on sinun ”suomalainen” nimesi – nimigeneraattorista nettihitti

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomesta löytyy harvakseltaan kansainvälisiksi nettihitiksi nousevia tähtiä tai tuotteita. Nyt Japanissa on kuitenkin saanut valtaisan suosion nimigeneraattori, joka kertoo ulkomaalaisille mikä olisi heidän suomalainen nimensä.

VisitFinland
VisitFinland

Tämä Visit Finlandin lanseeraama Finngenerator muuntaa ihmisten oikean nimen perinteiseksi suomalaiseksi nimeksi, ja toki generaattoria voivat käyttää myös suomalaiset. Staran toimituksen testissä kone antoi nimeksi Ilmari Kuusi.

Generaattorin tulokset tuovat mieleen vanhan kunnon Tangonimi-leikin, jossa artistien viralliset taiteilijanimet muodostuvat leikkimielisesti omasta toisesta nimestä ja äidin tyttönimestä. Esimerkiksi kaveripiirissä voi kysyä koko ryhmältä heidän tangonimiään, ja usein tulos on positiivinen ja tyylikäs yllätys. Mikä olisi sinun tangonimesi?